БСП се разпада?! Областен председател метна оставка: Трябва да се поеме отговорност!

бсп

Председателят на областната структура на БСП Добрич Румен Мунтянов е подал оставка. Повод е лошият резултат на социалистите, както на национално, така и на регионално ниво, като в област Добрич спадът в броя на гласовете от изборите през месец април до тези на 2 октомври е двоен, предаде БНР.

На Парламентарните избори през април миналата година за БСП в област Добрич са гласували около 14 хиляди избиратели, на 2 октомври техният брой е под 7 хиляди, заяви областният председател в оставка на БСП Добрич Румен Мунтяно в и допълни: „Партията не съумява да задържи едно стабилно мнозинство, а по-скоро има тенденция на намаляване на симпатизантите, на хората, които се припознават в лявата идея. Не приемам до голяма степен това, което се случва национално, респективно и на местно ниво“.

Румен Мунтянов не коментира дали лидерът на БСП Корнелия Нинова трябва да подаде оставка, но подчерта: „Бих казал, че е добре, когато има резултати, които не са удовлетворяващи, да се поеме някаква отговорност“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ