Извънредно! Министърът на енергетиката с гореща новина за газа от Азербайджан

росен христов

Министърът на енергетиката Росен Христов се срещна с представители на ръководството на азерската държавна енергийна компания СОКАР начело с Мурад Хейдаров, изпълнителен директор за Балканите, съобщиха от министерството. По време на срещата, която се е провела в Министерството на енергетиката, са обсъдени различните възможности за сътрудничество, като са засегнати въпроси от общ за двете страни интерес в областта на природния газ и електроенергетиката.

Представителите на СОКАР са заявили интерес към сътрудничество с българската страна в широк спектър от дейности. Присъстващите са коментирали и идеята за откриване на офис с представителство на компанията в България.

В срещите са участвали и ръководители и експерти от българските държавни енергийни дружества – БЕХ, НЕК, ЕСО, „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“. Днешното посещение е в продължение на разговорите, проведени в София по време на официалното посещение на президента на Азербайджан миналата седмица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ