Земеделският министър за уволнения шеф на БАБХ: Някои му казаха нещо в ухото и той отиде да уволнява…

проф. др христо даскалов

Уволнението на бившия изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов няма нищо общо с ГКПП „Капитан Андреево“. Това заяви пред bTV служебният земеделски министър Явор Гечев за уволнението на шефа на БАБХ.

Той дори уточни, че се готви решение на Министерския съвет за част от пункта на ГКПП „Капитан Андреево“ за обявяването му за елемент от националната сигурност.

Явор Гечев призова политиците, след като изборите са свършили, да спрат да преекспонират темите, които са с висок обществен интерес.

Новият изпълнителен директор на БАБХ Христо Вълчанов и бившият директор проф. Христо Даскалов са работили заедно по казуса ГКПП „Капитан Андреево“, обясни Гечев.

На мястото му е назначен доскорошния му заместник.

Турската граница функционира нормално И държавата там продължава да си е държава. Само БАБХ осигурява граничния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“, подчерта Гечев.

Той увери, че докато е служебен земеделски министър, „Капитан Андреево“ ще функционира нормално.

Причините за уволнението на проф. Даскалов-след предизборната кампания се връща на работа по спешност, въпреки че е избран за народен представител и подписва анекс към договори, които са изтекли, уволнява двама души за един ден и назначава други и заминава за командировка в Италия за сметка на БАБХ.

„Вие, ако сте на мое място министър, какво ще направите? Това е безумие“, коментира Гечев.

Според него някои хора казвали на проф. Даскалов нещо в ухото да прави повече, отколкото трябва. Какво толкова е имало да свърши за два дни, преди да се закълне като народен представител? Защо не ми е звъннал по телефона да ми каже, да ме информира, недоумява служебният земеделски министър.

Самият Даскалов заяви пред бТВ, че е уволнен именно заради Капитан Андреев. Той посочи, че вече няма охрана.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ