Политолог: Докато партиите крещят ,,аз с тебе за нищо на света“, Радев си плете кошницата на властта

румен радев

Докато продължава свръх острастената размяна на аргументи защо „аз с тебе за нищо на света правителство няма да направя“, Румен Радев продължава да си плете кошницата по пътя към еднолична президентска власт – в евразийски стил. Кризите на България се задълбочават.

Парите от Европа са блокирани – т.нар. „план за възстановяване“. Съдебните институции чакат парламентарни решения по рутинните процедури за своето функциониране. Държавата е спряла и чака да се надкрещят тези, за които вчера дадохме гласовете си за да ни управляват. Те обаче не искат да управляват – искат да накажат противниците си от другия лагер.

Очевидно е, че подобна блокада не може да продължава безкрай – тя и без това вече се точи от две години. Едната посока е продължаващ разпад. Другата – диктатура, за начало – в кадифени ръкавици, а после… Невъзможно е повече да се слуша какво господата, избрани вчера не можели да направят.

Единствената възможност за излизане от задънената улица е да бъдат заставени да кажат какво МОГАТ да направят. Засега е ясно, че могат да чакат още шест месеца преди да ни заставят да гласуваме отново. Време, през което еднолично ще продължава да управлява Радев – да управлява държава, която кой знае защо е учредена като парламентарна република…

От Фейсбук профила на политолога Огнян Минчев



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ