Внимавайте на границата! Шофьор изпищя: Платих фиш за превишена скорост на цели 120 км от маршрута ми

граница турция

Внимавайте, като се връщате от пазар или почивка в Турция и преминавате през ГКПП „Малко Търново –Дерекьой“. За това предупреждава Живко Драганов, предава Флагман. който останал изненадан от факта, че е сниман от камера за превишена скорост, но… на 120 км от маршрута, по който е минавал в Турция. На българския гражданин му се налага веднага да заплати глобата си, за да премине границата и да се върне в страната си. Когато се усеща, че няма как да е глобен в града, който му съобщават на граничния пункт, служителката започва да увърта.

„Искам да споделя за една измамна схема (според мен) на ГКПП „Малко Търново – Дерекьой“. Ако дори един човек се спаси, за мен ще е успех, че съм помогнал. В неделя на влизане от Република Турция на турския граничен пункт както винаги ми правят проверка на колата дали имам някакви глоби. Пред мен украински гражданин се оказва печеливш. Плаща кеш и не получава касов бон. Човекът иска бележката си, за да има доказателство, че е платил. Служителката му казва, че няма проблем, вече е платил и няма да му изискват пак пари. След няколко фрази на висок тон решава да му даде касов бон. Разговорът се води на английски език. Идва и моят ред – хоп, и аз съм печеливш. Снимала ме е камера. Питам може ли с карта да платя – няма проблем. Плащам, защото иначе няма минаване (тук е проблемът, че не изисках да видя снимка, номер на глоба или нещо, каквото и да е, удостоверяващо наказанието). Плащам и преди да тръгна, питам къде съм сниман. Служителката ми отговаря, че в град Кешан. А аз съм пътувал по маршрут „Малко Търново – Истанбул – Анталия“ – на 120 км от Кешан. Как ме хвана тая камера, не знам.

Почвам да ѝ обяснявам, че аз там не съм бил въобще. Не съм посещавал този град. В този момент служителката видимо притеснена ми заявява, че не говори английски език (а допреди малко говореше с украинеца пред мен). Обяснявам ѝ на турски език какъв ми е бил маршрутът, но тя вече започва да ме гони, че не ме разбира. Искам да видя снимката от камерата и в този момент тя на български език ми казва „не разбирам, не разбирам, махай се, махай се“. Както и да е – аз съм си платил глоба, която вероятно няма как да имам. Просто съветът ми към всички е – изисквайте първо снимката.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ