ПЪЛЕН ЦИРК! Свидетел на убийство в “Столипиново” забрави българския в съдебната зала

Емил Юнаков

40-годишният Емил Юнаков забрави българския език, след като съдия Екатерина Роглекова откри разлики между казаното от него в съдебната зала и предишните му показания пред полицай. Мъжът е призован като свидетел по делото за убийство, подсъдим по което е Румен Ангелов, предава 24 часа. Според прокуратурата на 21 декември 2019 г. Румен Ангелов и Митко Иванов се скарали на пазар в „Столипиново“, двамата извадили ножове, но фаталния удар успял да нанесе обвиненият в убийството.

Юнаков разказа, че в същия ден е продавал на пазара в “Столипиново”. “Не познавам подсъдимия. Знам Емран и Чопъра (жертвата Митко Иванов и брат му Михаил – б.а.), вторият ми е колега от пазара. Чух един шум и помислих, че телефонджиите се карат нещо. Михаил беше за цигари в този момент, не съм му казвал”, обясни той. Търговецът не забелязал Митко Иванов да се бие. Направил няколко крачки и видял Ангелов да бяга. Твърди, че впоследствие разбрал за боя между него и Иванов. “Не съм видял да се бият или да се псуват”, категоричен е Юнаков.

В предишните му показания обаче историята е разказана различно. Там мъжът е заявил, че е видял как двамата си разменят удари. Ангелов отишъл до колата си и извадил нож, при което Иванов хукнал да бяга, но се спънал и паднал по очи. Опонентът му го настигнал и го наръгал. Юнаков е подчертал, че лицето на нападателя е било окървавено. “Не знам защо са се скарали, но се псуваха много на майка, докато се биеха”, обяснява в по-ранния се разпит си търговецът.

Щом съдията прочете всичко казано от него, 40-годишният мъж спря да отговаря. “Аз не мога много на български, някои думи разбрах само”, заяви той. След като съдията, прокурор Мирослав Йосифов и адвокат Красимир Елдъров го попитаха няколко пъти кое е вярното , Юнаков отсече, че не е видял двамата мъже да се бият, не помни Ангелов да е бил в кръв и не е видял самото наръгване. “Може да забравям нещо, но това, което казвам, е истината”, каза той.

Оказва се, че в материалите по делото има още един разпит на търговеца, който също се различава от казаното в съдебната зала днес. “Чух викове и излязох на кръстовището. Видях млад мъж с кръв по него да тича към малка черна кола, от която изкара нож. Видях Емран да го гони, нямаше нищо в ръцете. Щом видя ножа, спря и побягна в обратната посока. Опита се да прескочи една сергия, не успя и се спъна. Имаше много хора и не видях какво точно стана, само видях момчето да бяга и се върнах на сергията. После видях Чопъра, а Емран лежеше в много кръв”, гласят предишните му показания. Мъжът отрече и това пред съда.

Преди него говори и Михаил Иванов, известен в махалата като Чопъра. Той разказа, че когато се връщал от магазина, видял хора да се карат, а Емил Юнаков му казал, че брат му се бие. В думите на Иванов също се откриха противоречия. При разпита си той е обяснил, че е бутнал ножа от ръката на Ангелов и го е ритнал встрани, а днес отрече да го е докосвал.

При изслушването на свидетелите се появи и още един важен въпрос – дали Митко Иванов е имал връзка с “жената” на Ангелов – Галя Миланова. Според Чопъра те са били гаджета, но са се разделили. Иванов още имал чувства към нея и се опитвал да си я върне, въпреки че момичето вече било “оженено” за Румен Ангелов. Миланова и баба ѝ обаче отричат двамата да са имали нещо общо.

“2019 бяхме мъж и жена с Румен. 4-5 години живеехме при свекървата. С Емран никога не сме били гаджета, не ми е казвал да ме харесва”, обясни 24-годишната жена. Ден преди убийството тя се прибирала от магазина, когато Митко Иванов я заговорил. Тя влязла в блока си, без да му обърне внимание, но гледала какво се случва през прозореца. Малко след това баба ѝ Радка Ангелова, която също се прибирала, казала нещо на Иванов, а той я бутнал на земята. “Недей да закачаш баба ми, аз имам мъж”, казала му Галя Миланова, след като отново слязла. Иванов ѝ ударил шамар през лицето, от който ѝ паднали обиците. “Един мъж го видяи го пита: “Ти защо удряш чужда жена?” Сигурно той е казал на Румен. На другия ден аз му разказах всичко”, обясни тогавашната приятелка на обвиняемия.

Галя Миланова обясни, че във въпросния ден Митко Иванов бил пиян. “Имаше на двете ръце малки шишета ракия”, заяви тя. Казал, че има пистолет, и заплашил да я убие. Жената отрече това да се е случвало преди. В разпита си обаче е разказала, че Митко Иванов често я заплашвал. Не казвала в полицията или на мъжа си, “за да не станат проблеми”. Иванов редовно бил пиян и повтарял ту, че я обича, ту, че ще я убие. Въпреки че съдията прочете показанията, Миланова отрече да е имало предишни заплахи.

Свидетелите по делото са общо 41.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ