КОНТРА! БСП сръга Радев и служебния кабинет за самолетите „Грипен“, взеха да подскачат недоволно

корнелия нинова

ИБ на БСП се обяви против разходи за самолети „Грипен“. От партията излязоха с позиция.

„Не е работа на служебен кабинет да преговаря и ангажира дългосрочно България с такива договори. Вече има избран парламент и само той може да се произнася. Страната се намира в тежка социално-икономическа криза, висока инфлация, бедност и нарастващи неравенства. За нас е най-важно да се подкрепят семействата, да се увеличат доходите, да се стабилизира икономиката”, се казва още в позицията.

От БСП ще гласуват „против“, ако такова решение се внесе в бъдещото Народно събрание.

Припомняме, че в четвъртък президентът Румен Радев заяви, че България има нужда от междинна платформа изтребители, за да не прекъсне носенето на дежурство по охраняване на въздушното си пространство. Той отговори това на журналистически въпрос дали служебното правителство е поискало от Швеция да купи 10 самолета „Грипен“.

Президентът обяви също, че са „изпратени писма, провеждат се срещи, получават се начални информации за платформи от САЩ, от Франция, от Швеция, от Нидерландия, от Израел“. От думите му стана ясно, че ще се търсят самолети втора ръка.

С цел осигуряване на възможността Военновъздушните сили на Република България да изпълняват задачите си по охрана на въздушното пространство, Министерство на отбраната е отправило искане до Швеция, Франция, Държавата Израел и САЩ за представяне на оферта за наемане или закупуване на самолети, съобщиха от своя страна от пресцентъра на ведомството.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ