Нови проверки по мостовете на магистралите „Хемус“ и „Тракия“!

Мост магистрала

Нови проверки по мостовете и съоръженията се извършват на магистрала „Хемус“ и „Тракия“. След инцидента в Генуа, при който загинаха над 40 души при срутването на виадукт, и у нас бяха разпоредени спешни инспекции на основните пътища.

Виадуктът „Коренишки дол“ не е ремонтиран от самото му изграждане. Състоянието му е лошо и това налага спешен ремонт на четири от общо осемте му носещи колони.

Виадуктът на „Витиня“ е в експлоатация от 1982 г. и също не е ремонтиран от тогава. В момента се ремонтира дясното му платно. Дейностите трябва да приключат до края на октомври.

Според нормите за поддръжка ремонтни дейности трябва да се извършват на всеки 8-10 години, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

От агенцията заявиха, че некачествените материали, използвани при построяването на съоръженията, както и липсата на поддръжка, са причина за лошото им състояние в момента.

До края на годината ще започне ремонтът на още 5 моста по магистралите „Тракия“ и „Хемус“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ