Роднина на убитите майка и бебе изрева: Правото у нас е на нивото на панаирджийски цирк!

Викторио Александров

Правото у нас е паднало на нивото на панаирджийски цирк, но да не обиждам цирка, че е изкуство. Такъв коментар направи пред „Телеграф“ Ваня Министерска – майката на убитата Дарина и баба на бебето Никол по повод 30-годишната присъда, която ВКС присъди на убиеца им Викторио Александров.

Върховните магистрати отмениха доживотната присъда на Александров, дадена му от Софийския апелативен съд, и му наложиха 30-годишна килия. Решението е окончателно и не може да се атакува. Младата майка и бебенцето й бяха застреляни в края на октомври 2018 г. в столицата.

Права
Почернената майка и баба недоумява защо магистратите не са взели предвид становището на вещите лица, според които убиецът Викторио не може да се поправи и превъзпита. „Той не подлежи на поправяне. Психопатите и социопатите не се поправят и превъзпитават“, категорична бе Министерска, цитирайки вещите лица. Тя заяви, че все още не се е решила дали да заведе дело в Страсбург срещу държавата, обяснявайки, че подобни жалби обикновено биват отхвърляни. По думите й затворниците у нас могат да съдят държавата за какво ли не, но жертвите на престъпления са пренебрегвани. Министерска е на мнение, че управляващите трябва да се замислят и да не либерализират наказателната политика до такава степен. Тя даде пример с Англия, Германия и Франция, където по думите й все още се налага най-тежкото наказание – доживотен затвор. Министерска обясни, че след няколко месеца ще се дипломира като криминален психолог. На въпрос защо е решила да се насочи към тази специалност, тя обясни: „Търсех отговори защо българската съдебна система ни прави на маймуни“.

Пророк
„Преди три години казах, че домашното насилие ще ескалира и убийствата в условията на домашно насилие ще зачестят и вижте какво стана“, припомни Министерска и прогнозира, че нещата ще ескалират още повече. Охранителят Викторио застреля Дарина именно след скандал. Двамата живеели на семейни начала, но се разделили. След убийството нейни близки разказваха, че охранителят я тормозел системно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ