ГОРЕЩО! Стефан Янев прикова вниманието към себе си: Тази тема ще е обединителна в преговорите!

Стефан Янев

Темата за демографската криза в страната, която е напът да се превърне в демографска катастрофа, може да е обединителната в предстоящите разговори за сформиране на правителство. Това заяви в Маджарово лидерът на Български възход“ Стефан Янев. Кои са другите теми, които са важни за партията му в преговорите, той не назова, като заяви, че ще го направи в парламента. Янев не каза и дали вече са започнали някакви разговори, предава Марица.

Припомняме, че веднага след вота, който вкара в парламента 7 партии, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че ще излъчи контактна група, в която са поканени президентът Росен Плевнелиев и бившият външен министър Соломон Паси, с цел разговори за кабинет.

Разделителната линия обаче е темата Русия- Украйна, според Янев. „За мен темата е искаме ли да участваме във война или не искаме. Ако някой ме убеждава, че искаме да участваме във война- да дойде да го каже откровено в парламента, да вземем политическо решение“, каза още той.

В Маджарово той дойде с избрания за депутат от Хасково Тихомир Георгиев да се поклони пред Пантеона – костница, на загиналите тракийци по повод Деня на тракийската памет. Там бяха и новоизбраният за народен представител от Хасково Веселин Недев, придружен от бившия културен министър Атанас Атанасов и ескдепутата Лозно Лозев.

За пръв път тази година нямаше представител на Президентството. Очакваше се на поклонението да присъства вицепрезидентът Илияна Йотова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ