Важно за пътуващите към границата с Турция: Минете ли оттам, сте прецакани!

граница турция

Стотици българи решиха да се възползват от почивния ден и да отскочат за шопинг до съседна Турция, където в близките гадове е пазарен ден. Тези, които избраха КГПП „Малко Търново“ обаче се оказаха доста прецакани заради колоната от чакащи автомобили. Днес на границата отново е било ад. А довечера това ще се повтори на влизане от Турция.

„Опашката стигаше чак до бензиностанцията преди граничния пункт. След нас също имаше доста коли. По наши изчисления 5-6 часа не ни мърдаха. Решихме да не чакаме, а да обърнем колата и да потеглим към КГПП Лесово. Да, повече километри са от Бургас, но поне се минава бързо и лесно, въпреки че и тук има коли“, споделя свидетел в рубриката „Вашият сигнал до ФЛАГМАН.БГ“.

Проблемът на границата с Малко Търново е от години. Преди опашките обикновено бяха през почивните дни, но вече е всеки ден. Това се дължи най-вече на ниската стойност на лирата, която направи Турция предпочитана дестинация за еднодневен или уикенд туризъм за българите. В момента има много пътуващи и до морските курорти на юг, които са желани от нашенци през септември и октомври заради приятените температури и достъпните цени.

„За съжаление не се намери някой, който да реши този проблем. Опашките ги има от години и с всеки изминал ден се увеличават. Пунктът е най-прекият достъп на област Бургас с Турция. Ако увеличат броя на гишетата, много бързо ще се оправят нещата. Но едва ли ще го направи някой в близкото бъдеще. Дотогава – ще минаваме през ГКПП „Лесово“, друг начин няма, иначе денят ни ще мине в чакане“, оплаква се още потърпевшият пред Флагман.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ