Лорер скочи грозно на Радев за служебния кабинет, атакува БСП и разкри какво ще прави Лена

даниел лорер

Това ще бъде решение на Националния съвет на ПП. Така Даниел Лорер отговори на въпрос дали партията му ще подкрепи коалиция с ГЕРБ. Той допълни, че на този етап е малко вероятно да се случи това, но в следващия парламент той вижда по-широка основа за коалиране.

„Действията на служебния кабинет са притеснителни. Защото те не изглеждат като действия на служебен кабинет, а като действия на политически кабинет. Подменят се кадри във възлови институции – НАП, Митници, МВР. Допускам, че ще се посегне и на финансовото ведомство. Виждаме определени тенденции служебното правителство да се политизира. По отношение на евроатлантическите ориентации също имаме съмнения“, заяви още той пред бТВ.

Лорер допълни, че „служебният кабинет се наслаждава на последствията от икономическата конюнктура, която допуснаха да се случи“.

Той отговори на упрека на БСП, че са „окрали“ социалната им програма: „Когато има непазарни и подранили мерки, е съвсем нормално една центристка партия да има както социални, така и пазарни политики. Едно е да говориш за такива политики, друго е да имаш мандата, така както Промяната го направи“.

Според Лорер правенето на бюджет сега ще даде платформа на политическите сили да правят „програма максимум“, което било изключително опасно и безотговорно към българските граждани.

„Промяната е център и винаги е била център, защото там е най-големият набор от български граждани“, заяви още той.

Лорер нарече „деликатна ситуацията“ в бившата Четворна коалиция и заяви, че ако сегашният кабинет гласува изпращане на оръжие за Украйна, ще го подкрепят. Той допълни, че не знае дали по време на военните действия у нас са ремонтирани украински военни машини. Лорер заяви, че България трябва да подкрепят декларацията за ускорено приемане на Украйна в НАТО. „Президентът превръща България отново в политически остров. В момента отново се връщаме в изолация. Когато не си заедно с твоите партньори, тогава и те няма да са заедно с теб“, заяви той.

„Българският избирател се е вълнувал преди всичко от икономическото си състояние и за съжаление от правовата държава. Затова и нашата основна кампания беше насочена към това – благоденствие и справяне с корупцията“, похвали се Лорер.

В края на разговора той заяви, че президентството е институция, която трябва да обединява българския народ, а не да го разединява. Той упрекна отново служебния кабинет, че се е политизирал.

Запитан дали ПП са се опитали да разубедят Николай Събев да остане в партията, той заяви, че „в ПП нямало зависимости и досиета“, а „свободни индивиди, които сами решават за своето бъдеще – дали да продължат в политиката или не“. Лорер заяви, че не знаел дали Лена Бориславова имала готовност отново да стане началник на кабинета, ако ПП получат мандат да сформират такъв.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ