Свидетел на братоубийството с трактор разказа потресаващи подробности за трагедията

Катастрофа трактор

Свидетел на трагичния инцидент с 13-годишния Явор от село Камено поле разказа потресаващи подробности за случилото се. Според Радко Маринов братът на починалото дете – 38-годишният Мирослав Гешев, го е убил умишлено. Това предаде BulNews.

Радко живее в близост до мястото на трагедията. Той разкри, че във въпросната нощ в селото е имало голям скандал, който прераснал в масов бой. Мирослав се скарал люто със свой съселянин Божидар, с прякор Котето, като след мелето започнал да го заплашва.  Според очевидците Гешев се заканил да сгази Божидар и аверите му с трактор и да срине домовете им. Свидетел на заплахите станал и малкият Явор, който се опитал да вразуми брат си.

„Мирослав не искаше и да чуе молбите на момчето, а отиде да вземе трактора и го подкара към опонентите си. В това време Явор видя, че брат му ще стори нещо ужасно, застана пред трактора и започна да му крещи да престане. Мирослав обаче не му обърна внимание и в яда си буквално го прегази. Чувах как детето го умоляваше да не прави глупости, а той вместо да спре голямата машина мина през него без да му мигне окото“, разказва потресен Радко. И добавя: „В тъмнината успях да видя само фаровете на трактора и как детето подскача до него. Чух силен удар и писък. Тогава Мирослав обърна трактора и отиде на някъде. В този момент на мястото дойдоха други хора и осветиха детето. Чух как бързо се обадиха на Мирослав и му казаха, че е прегазил брат си“. По думите на мъжа, станал свидетел на ужаса, детето е било премазано на оградата, а от удара едната му маратонка е изхвърчала и се е закачила на клон на орехово дърво наблизо. И до днес обувката му още виси там, твърди Маринов.

По думите на Радко, Мирослав е прегазил умишлено брат си в момент на ярост и под въздействието на алкохол.  Другото голямо разкритие, което направи Маринов, е, че тракторът „Болгар“, който е управлявал Мирослав във фаталната нощ, е собственост на кметицата на Камено поле Цветелина Ботева.  „Той работи за нея от години, върши какво ли не.

Кметицата ни е арендаторка и сега се опитва да защити един убиец и да потули случая, да го изкара нелеп инцидент. Не беше инцидент, а убийство“, категоричен е Маринов. Радко се страхува, че случаят ще бъде покрит, а той и семейството му са в опасност, защото вече са получавали заплахи да спрат да говорят за случилото се.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ