Страшен ужас в Шумен: Състезателен автомобил се запали по време на български шампионат (ВИДЕО)

рали шумен

Кошмарен инцидент беляза втория кръг от българския шампионат по планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“ 2022, което се проведе в Шумен, предава БЛИЦ.

Изключително оспорваната надпревара беше спечелена от Стефан Стоев (Силвър Кар EF-10, АСК „Боженци“). Победителят в състезанието стана ясен едва в третия манш, а преди това първото място си оспорваха Стоев и Юлиян Телийски (Мицубиши Лансер, АСК „Дунев рейсинг“).

След финала автомобилът на Телийски се запали. Инцидентът се случи край тълпа от зрители, като по чудо няма пострадали. Пламъците бяха веднага загасени благодарение на бързата и адекватна реакция на конкурентите на Юлиян Телийски, които му се притекоха на помощ.

„За огромно съжаление на нас и на Юлиян Телийски, след финала на третия състезателен манш, автомобилът му избухна в пламъци. Радостното е, че той излезе жив и здрав. Щетата по информация не е толкова голяма. Все пак неговото време се зачете и е втори след ожесточената битка със Стефан Стоев. Нека пожелаем на Юли бързо възстановяване на автомобила“, написа Серкан Ирфан във „Фейсбук“ към кадрите от инцидента, които публикува.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ