Жестокото зверство в Бегово: Любомир направил нещо немислимо дни след убийството

убийство брегово

Любомир Петров, който отговаря пред съда за смъртта на приятелката си Красимира в пловдивското село Бегово, се сдоби с ново обвинение. То е свързано с това, че три дни след убийството, в периода от 14 до 16 септември 2020 г. , младият мъж използвал банковата й карта, като изтеглил общо 4 бона, предава Марица.

В четвъртък делото ще започне отначало. В средата на юли Апелативният съд върна обвинителния акт на прокуратурата заради допуснати процесуални нарушения. Тогава магистратите измениха мярката на Любомир от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Към момента той е с проследяваща гривна на крака си. Разпоредителното заседание ще се проведе в 10 часа.

Срещу Любомир са повдигнати обвинения, че на 11 септември 2020 г. е убил половинката си Красимира. Сред основните мотиви за убийството е това, че Красимира го е лишила от възможността да води лъскавия си живот.

Двамата живеели на съпружески начала от 2018 г. Той се запознал и сближил с жената, защото разбрал за нейното добро финансово положение. Покойните й родители й били оставили в наследство много земеделски земи, които тя обработвала и получавала заплащане. През 2018 г. се родило първото им дете, а през 2020 г. – второто. Любомир обаче не полагал достатъчно грижи за семейството. Предпочитал да се среща с приятели, да демонстрира по-висок стандарт от тях и да харчи парите, които половинката му предоставяла.

Когато Красимира установила, че финансовите средства са намалели значително, му поставила условие да ограничи разходите. Между двамата скандалите се задълбочили и се разделили. Любомир не искал да приеме, че губи привилегиите, които му предоставял съвместния живот. Той преценил, че ако в удобен момент инсценира самоубийството ѝ, цялото имущество на жената, чрез децата, ще остане за него.

На 11 септември на два пъти ходил до дома на Красимира и настоявал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той успял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където спяла. Тя се събудила и изправила, изненадана от появата му. В стаята била оставена въздушната пушка, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от ситуацията, като взел оръжието и стрелял към гърдите ѝ. Пред всички той представил случая като самоубийство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ