Брутален грабеж в Старозагорско: Нападателят удрял със стол възрастно семейство

Протест, Полиция

Възрастно семейство е с опасност за живота след грабеж в старозагорското село Ветрен. През нощта срещу 10 октомври през прозореца на банята, докато двамата спели, в дома им нахлул 29-годишният М.А., предава НОВА.

Мъжът им нанесъл множество удари по главите и телата със стол, като настоявал да му предадат наличните си пари. Пострадалите – мъж на 71 г. и жена на 69 г., му заявили, че нямат пари, след което М. А. взел мобилните им телефони и избягал.

Възрастното семейство е настанено в болница в Стара Загора. След лекарски преглед е установено, че мъжът е бил в тежко състояние – с черепно-мозъчна травма, като в момента е стабилизиран.

След подаден сигнал в полицията М.А е задържан. Предстои той да бъде привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

За извършен грабеж, придружен с нанасяне на средна телесна повреда, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години, като съдът може да наложи и конфискация до една втора от имуществото на виновния. М.А. е бил осъждан преди за същото деяние.

Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ