Росица Кирова категорична: ПП помпат собственото си его! Няма да направим жертвоприношение с Борисов

Росица Кирова

Бившият заместник-председател на Народното събрание Росица Кирова от ГЕРБ коментира перспективата спечелилата изборите първа политическа да излъчи кабинет. Пред Би Ти Ви Кирова каза:

Нужни са ни изтребители, но не втора ръка. Смятате ли, че България може да се защити с 8 изтребителя. Нека не мислим за войната като конвенционалност. Русия е агресор и ние трябва да се обединим и да помогнем на Украйна да излезе от нея. Това каза Росица Кирова.

Проблемът може да се реши само със стабилно редовно правителство, смята тя.

„Президентът Радев постъпва с доза разум, за да има време да направят партиите първи стъпки, за да има правителство. Ние заявихме сериозно намерението си да направим правителство с първия мандат по ясни национални приоритети. Не може да започнем да водим разговори с когото и да е, преди да сме наясно кой на какви геополитически позиции е.

Не може политиката да е ПУЦ, каза Кирова, визирайки ПП. Преговорите обаче се водели с уважение. До момента никой не бил седнал на масата за преговори. Те щели да започнат, когато се конституира Народното събрание.

„Не може който и да е политик с помпането на собственото си его да лишава нацията от възможност за излизане от кризите. Изход трябва да се търси заедно“, подчерта Кирова. Със силата на аргументите от ГЕРБ се опитвали да убедят дори пуцаджиите от ПП.

ГЕРБ има решение за проблемите. Нужен бил четиригодишен хоризонт за управление, нямало нужда от прекрояван и бюджет на парче. От ГЕРБ не приемали намеците за жертвоприношение с лидера на партията Бойко Борисов. Това била практика, характерна за племенни структури. Цената на компромисите е да ги направим заедно, каза Кирова.

„Само влизането в разговори ще доведе до щети за партиите“ е погрешна теза, обясни Кирова. Корупцията не се бори с лозунги, „борците срещу корупцията“ го показаха. Седем месеца можеха да предложат съдебна реформа, не е реформа да изрежеш определени структури като специализираната прокуратура и съд, това не е реформа, каза Кирова.

ГЕРБ ще предложи изключително отговорно съставяне на правителство, ще подходим отговорно към разговорите с останалите партии. ГЕРБ ще предложи кабинет, дори да са отказани коалиционни формати, категорична е Кирова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ