Бивш депутат на ИТН получи пост в служебното правителство, влиза в Министерството на финансите

каримански

Бившият депутат от „Има такъв народ“ и два пъти председател на комисията по бюджет и финанси в парламента Любомир Каримански стана съветник на служебния министър на финансите Росица Велкова. Това бе потвърдено от самия финансист, пише economic.bg.

Каримански е назначен на 7 октомври – дни след окончателните резултати от парламентарните избори, които показаха, че „Има такъв народ“ не влиза в новосформираното Народно събрание.

От финансовото министерство обясняват, че назначението е свързано със старта на работата на Народното събрание. Именно Каримански бе сред основните кадри, благодарение на които бе приет Бюджет 2022, както и актуализациите – през есента на година и лятото на тази година.

Припомняме, че през пролетта Каримански бе кандидат за гуверньор на Българската народна банка, но не бе избран, след като коалиционните партньори на „Има такъв народ“ не го подкрепиха.

Каримански е сред няколкото кадри на „Има такъв народ“, които попадат в служебния кабинет на президента Румен Радев. В това число влизат и Теодора Генчовска, която бе назначена за зам.-министър на отбраната и Велислава Петрова, която запази поста си на зам.-министър на външните работи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ