Червени войни! Крум Зарков захапа своите: Спрете да си ровите в пъповете, заемете се с политиките на БСП

payimage-518190

Служебният правосъден министър и бивш депутат от БСП Крум Зарков призна, че е разочарован от другарите си, които не спирали да си ровят в пъпа и да се занимават само с вътрешнопартийни въпроси, вместо да се заемат с оздравяването на партията чрез политиките й. Думите му идват на фона на поредния напрегнат пленум, който се оказа с осем социалисти по-малко след изненадващо решение на Общопартийната контролна комисия. Сред тях са и двамата с възстановени от ВКС права да участват и да гласуват на заседанията на НС на БСП Калоян Паргов и Кирил Добрев. Въпреки решението на магистратите обаче те бяха изгонени от ръководството в събота.

„Самият факт, че партийни въпроси ескалират, стигат до Върховен съд и се обсъждат, показва, че нещо не е наред в начина, по който функционира БСП. Надявам се все пак тя да намери начин да реши този въпрос и много други, които се поставят, така че да не занимаваме журналистите и тези, които ни гледат с такъв тип въпроси“, призова Зарков в интервю за Нова телевизия.

Правосъдният министър изрази надежда, че съвсем скоро партията ще намери пътя така, че да му бъдат задавани въпроси за политиките на партията, а не за подобни казуси. Той отказа да каже дали ще се кандидатира за председател на БСП на Конгреса на столетницата през февруари.

„Към момента това не е на дневен ред. Пленумът се състоя. Решението е взето. Ще има Конгрес през февруари. Дотогава има много неща да се случат”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ