Официално! Левски поиска важна промяна от ПФЛ и БФС за провеждане на финалите на купата

левски

Левски официално поиска промяна в програмата за провеждане на 1/16 и 1/8-финалите на купата на България, предава БЛИЦ СПОРТ. Това стана с предложение на административния директор на „сините“ Райко Якимов, който взе думата преди провеждането на днешния жребий за двете фази на надпреварата.

От „Герена“ поискаха мачовете от 1/16-финалите да се играят на 24 и 25 ноември, а следващата фаза да се играе на 29 и 30 ноември. Така според Левски отборите ще получат възможност за по-голяма почивка преди подновяването на шампионата през февруари. Както е известно, есенният дял на първенството в efbet Лигата ще спре на 14 ноември заради предстоящото световно първенство в Катар (20 ноември – 19 декември). Шампионатът ще се поднови на 11 февруари.

„Във вторник има заседание на УС на Лигата, но подобно решение е свързано най-вече с календара на БФС и окончателното одобрение от страна на Изпълкома на БФС. На базата на предложението на Левски ще събера мненията на всички клубове. Нека всеки каже своята идеята. През УС на Лигата ще направим окончателно предложение към БФС. Може да има по-добър вариант от това, което сме избрали съвместно като вариант до момента“, коментира председателят на ПФЛ Атанас Караиванов.

Както е известно, на 1/16-финалите на Купата Левски ще гостува на третодивизионния Вихрен (Сандански), а при успех в следващата фаза ще се изправи изправи срещу победителя от двойката Розова долина – Лудогорец.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ