Става епидемия! Спипаха пиян на кирка пожарникар с 1,73 промила, излъгал и униформените

проверка полиция кат

41-годишен пожарникар от Асеновград загази, след като полицията го спипа да шофира пиян. За това съобщиха на брифинг районният прокурор Чавдар Грошев и неговият заместник Атана Илиев, предаде репортер на „Марица“. Случката е от 8 часа тази сутрин. Огнеборецът седнал зад волана на фолксваген и започнал да криволичи по пътя Пловдив-Асеновград. Минавал ту в лява, ту в дясна лента. Дори застъргал мантинелата, а след дребния инцидент продължил. Всичко това станало пред очите на шофьорка, която решила да сигнлизира на тел. 112 за опасното поведение на пътя. Дори съобщила регистрационния номер на колата.

Полицията се задействала, като станало ясно, че зад волана на криволичещата кола бил огнеборец от пожарната служба в Асеновград с над 20-годишен стаж в професията зад гърба си. Униформените го открили, като пожарикарят първо излъгал и казал, че не е шофирал. Пробата с дрегер отчела 1,73 промила в кръвта му. Огнеборецът отказал кръвна проба. Малко по-късно признал, че пил в дискотека през нощта. Вероятно ще бъде уволнен дисциплинарно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ