Нагази в дълбокото! Изпратиха сигнал срещу Костадинов до ГДБОП заради призив за масови безредици

payimage-510322

„Вероятно още в сряда в Народното събрание ще се внесе предложение за изпращане на оръжие за Украйна. Бъдете готови, ако трябва да излезем на улицата, бъдете готови, ако трябва да блокираме площади, бъдете готови, ако трябва да се бием, защото по-добре да протестираме тук и да имаме стълкновения с органите на реда, отколкото да станем свидетел на забъркването на България в конфликта и да станем свидели на края на третата българска държава”. Този призив отправи от Фейсбук профила си към привържениците си лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Във видеото му се посочва още, че над света е надвиснала Евроатлантическа заплаха, която трябва да бъде спряна.

„Ситуацията е такава, че всячески ще се опитат да направят правителство с една цел и тя е да вкарат България в конфликт. Ако бъде решено в парламента изпращането на оръжие за Украйна, следващата стъпка ще бъде изпращането на военни части. Може би в началото като помагачи и съветници. Ние трябва да направим така, че да не го допускаме, като вариантите са или да няма правителство или да има правителство с мандат на „Възраждане”, заяви Костадинов.

Той е категоричен, че „Възраждане” е готова да управлява в момента.

„В парламента нас не ни чака битка, а война и ние сме подготвени за нея. 27 човека сме и смятам, че ще се справим, защото няма значения бройката, а качеството. Нашите противници много бързо ще разберат, че това което искат да направят те няма да случи и няма да допуснем България да вземе страна във войната.

По думите му българското общество е много болно и не приема държавата си за своя.

Призивът на Костадинов към привържениците му за готовност към протести и масови безредици провокира писателят Радослав Бимбалов да изпрати сигнал до прокуратурата срещу лидера на „Възраждане. Това съобщи той във Фейсбук профила си.

Ето и целия му статус:

Преди малко изпратих лично подписан, неанонимен сигнал до ГДБОП относно лидера на Възраждане. Надявам се органите на реда да действат достатъчно бързо, защото този господин днес откровено призова своите привърженици към масови безредици и употреба на насилие.

В едно видео, заснето в класическата стилистика на мутро-шофьор, г-н Копейкин (не смея да му кажа Костадин, защото може да е запазил това име като търговска марка) си позволи да призове своите привърженици да излязат и (цитирам) „да се бият, да осъществяват стълкновения с органите на реда“ другата седмица.

В обръщението си този политикантроп, претендиращ да е историк, говори и други безумици – като например това, че Втората Световна започнала през 1941 с нападението на Германия срещу СССР. Тоест изобщо няма 1939 в тази история, не съществува нахлуване в Полша (двустранно, между другото – от запад Хитлер, от изток – Сталин).

Да държиш в омаята на глупостта и незнанието своите последователи е едно. Но да ги водиш откровено към гражданска война е недопустимо по всички закони, дори и на нашата жална татковина. Затова е редно ГДБОП да се задейства веднага. Чакам.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ