Извънредна новина за ученика Жечко, който уби с колата си студентка в Шумен. Народът полудя

катастрофа

Домашен арест за ученика, предизвикал фаталната катастрофа в Шумен. 18-годишният Жечко Кюркчиев, предизвикал тежката катастрофа в Шумен, при която загина 22-годишната Светомира, остава под домашен арест.

Това реши Апелативният съд във Варна, като отхвърли протеста на прокуратурата за налагане на по-тежка мярка за неотклонение, предаде Дарик.

В съдебната зала стана ясно, че ученикът не е бил дрогиран по време на инцидента.

Преди сблъсъка с колата на жертвата неговия джип се е движил по булевард „Симеон Велики” с близо 94 км/ч при ограничение от 50 км/ч.

Според съда няма опасност младежът извърши нов пътен инцидент, след като е с ограничено право на свободно придвижване и с временно отнета шофьорска книжка. Сред другите мотиви за потвърждаване на мярката „домашен за арест” са младата възраст на Кюркчиев, който е в 12. клас, чистото му съдебно минало и желанието му да допринесе за изясняване на обстоятелствата по делото.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тежката катастрофа стана малко след 21 ч. на 28 септември. При нея пострада още една жена, която е пътувала в колата на загиналата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ