Шокираща версия защо Йордан и Ралица ужилили приятелите си с 90 бона: Имали са план, но…

обирджии

Младата двойка от Стара Загора, за която цяла България говори, със сигурност е имала план. След като измамната им схема е разкрита, той обаче се проваля с гръм и трясък, пише „Марица“.

Йордан и Ралица са имали слабост към хазарта. Имали регистрации в сайтове за онлайн залагания, като често си пробвали късмета. Според една от версиите на младото семейство му хрумнало, че ако заложи много пари, има реална възможност да спечели още повече и да забогатее за ден.

Така съставило план, в който жертви станали най-близките им приятели. Излъгали двойка от Хисаря и жена от Стара Загора, съученичка на Ралица, че ще правят карикатури, като за целта трябва да ги снимат и да направят клипчета. Доверието между измамниците и потърпевшите било толкова голямо, че дори предоставянето на личните карти станало с лекота.

Така, разполагайки с всичко необходимо за измамата, Йордан и Ралица изтеглили общо 9 кредита в 9 различни банкови институции за близо 90 бона. Огромна част от парите вложили в онлайн залагания и хазарт.

Двойката с едногодишно дете се надявала, че все ще успеят да спечелят нещо, да удвоят или утроят вкараната сума. При добро стечение на обстоятелствата, двамата щели да забогатеят бързо, след което тихомълком да върнат кредитите, без никой да е разбрал какво всъщност се е случило.

Схемата обаче не сработила. Парите били профукани, а голямата печалба не дошла. Станало време и за вноски по кредитите, с които Кордан и Ралица се справяли трудно.

рябвало да удържат, за да не лъсне измамата. Всички напомняния за плащания и обаждания от банкови служители идвали по предварително направената електронна поща с тази цел, както и на телефона на един от двамата. Случайно обаждане от банка към една от жертвите обаче води до разплитането на цялата схема.

Дали точно това е сценарият, който стои зад измамата, или става въпрос за чиста проба хазартна зависимост, предстои прокуратурата да установи. По снимките, които Йордан и Ралица са качвали в профилите си в социалните мрежи става ясно, че са живели добре и са разполагали със средства, предполагаемо от изтеглените кредити.

Припомняме, че съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Йордан, а Ралица е пусната под домашен арест, тъй като трябва да полага грижи за едногодишното им дете.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ