Драмата с руския посланик Митрофанова расте. Нови преговори след ултиматума на Борисов ще решат въпроса

елеонора митрофанова

Драмата с руския посланик Елеонора Митрофанова расте. Нова среща на парламентарните сили ще решава въпроса с присъствието на представителя на Москва на тържественото заседание при откриването на 48-ото Народно събрание, пише Standartnews.com. Бойко Борисов постави ултиматум – ако Митрофанова е в залата, ГЕРБ няма да участва в заседанието.

Три партии са против – ГЕРБ, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Според „Възраждане“ тези действия ще развалят отношенията на България с Русия. Хората на Костадин Костадинов искат руският посланик да присъства на тържественото заседание. БСП е на сходни позиции, но ги изрази пестеливо. По-скоро социалистите запазиха неутралитет ДПС и „Български възход“ не коментираха темата.

По протокол на първото заседание на новия парламент присъстват представителите на чуждестранния дипломатически корпус, а неофициално от администрацията на НС заявиха, че все пак посланик Митрофанова ще получи покана.

Днешната среща е организирана от Демократична България. Тя ще се състои в 13 ч. и трябва да реши окончателно въпроса.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ