Скандални разкрития! Слави скъсал с Киро след обидата „Каримански е леке“: Предупредих ги!

слави трифонов

„Последният път, в който разговарях с Кирил Петков, той ме включи на спикер, това беше за избора на шеф на БНБ“. Това разказа Слави Трифонов в снощното издание на новата си телевизионна поредица, в която разкрива откровения и тайни от времето, когато партията му бе коалиционен партньор в управлението с „Продължаваме промяната“, ДБ и БСП.

„Те си бяха направили среща, той ми се обади по телефона и докато му кажа, че не искам така на спикер, ме включи“, обясни Слави. На срещата били Корнелия Нинова и Христо Иванов. Казал им, че иска да ги попита, преди да коментира за БНБ – не ги ли е срам, не им ли е неудобно, че Кирил Петков не ни информира предварително и не обсъди с нас това, което прави с ареста на Бойко Борисов. Пренебрегна ни, информира ни една минута преди или след като вече се беше случило, останалата част – по телевизията.

Слави питал Нинова и Иванов не им ли е неудобно, че са някаква част от коалиция, в която по такъв важен казус, който може да касае цялата й съдба, нас не ни питат. „Не последва никакъв отговор, абсолютно мълчание“, описа сцената на разговора по спикъра Трифонов. Почудил се дали изобщо са били в стаята. „Може би са били едни малки розови колибри, които пърхат наоколо, но дори не говорят“, допусна той и предизвика смях у интервюиращия го зам.-председател на ИТН и сценарист на шоуто му Тошко Йорданов.

След въпроса на Трифонов към Христо Иванов и Корнелия Нинова, Петков му казал, че по-добре да говорят само двамата и изключил високоговорителя. Разговорът продължил неприятно по думите на Трифонов, защото премиерът обидил Любомир Каримански от ИТН като го нарекъл „леке“. Две неща му казал в отговор Трифонов: „Човек, който квалифицира, няма доводи и че за последен път разговаря с него“.

Че Петков е нарекъл кандидатът на ИТН за гуверньор на БНБ „леке“, от партията разказаха още при разпада на четворната коалиция. Публична тайна бе, че отношенията между хората на Слави и „Продължаваме промяната“ се обтегнаха именно заради кандидатурата на финансиста, срещу която останалите партньори издигнаха тази на Андрей Гюров, тогава шеф на депутатите от „Промяната“. В последствие Гюров бе оттеглен, а от ПП призоваха и Каримански да направи същото, но от партията на Слави категорично отказаха. И до днес няма избран нов управител на БНБ.

Слави разказа още, че по принцип е човек, който гледа предварително да се изчистят проблемите в отношенията, да не се стига до крайности, но когато види, че няма смисъл, прекратява отношенията завинаги. „Такъв характер съм, предупреждавам. След това да си прощаваме, да си обясняваме, дай сега да започнем наново… Просто не съм такъв човек“, добави лидерът на ИТН. „Гледам да съм почтен, макар тая дума да я намразих заради някои хора, така беше и с Кирил Петков“, обясни още Слави.

Трифонов се чудел защо предизвиква такава омраза и твърдения, че бил опростачил нацията. Казвали го и умни хора, които уважава, но се чуди как така се стига до подобно крайно излияния на емоции и най-вече защо той ги предизвиква. „Като не ти харесва нещо, не го гледаш“, категоричен бе лидерът на ИТН.

Слави призна, че много е разсъждавал над въпроса защо има толкова силна неприязън у някои хора. И заключи, че борците срещу чалгата „му напомнят на хората от ДБ, „Промяната“ и разни харвардци – те се мислят за по-умни, по-образовани, по-възвишени, а ти си гаден мазен селяндур“, който мъти водата на тях, които са солта на земята, „изникнали от реброто на бог, а не гадни мазни селяндури“, каза той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ