Голям срам за ЦСКА: Календарната година завършва с плачевен баланс

цска

ЦСКА завърши с ужасен баланс в дербитата с Лудогорец и Левски през тази календарна година. В общо 6 двубоя във всички турнири тимът загуби 4 пъти и направи две равенства – 0:5 и 1:2 срещу разградчани и 0:0, 0:0, 0:1 и 0:2 срещу сините, пише „Тема Спорт“.

„Червените“ се разписаха само веднъж, като головата разлика в тези срещи е 1:10.

„Армейците“ сложиха край на над 10-часовата си голова суша в Разград за първенство. За последно Рубен Пинто се бе разписал на 6 април 2018-а, а след това последваха 6 двубоя, в които ЦСКА не успя да вкара.

И в 20-ия мач между Лудогорец и ЦСКА в Разград във всички турнири червените не получиха дузпа.

„Армейците“ не са печелили на „Хювефарма Арена“ за първенство от 5 години. Единствената им победа досега на този стадион датира от 5 ноември 2017 (2:1).

ЦСКА отбеляза шести гол в първенството след изпълнение на корнер. Освен срещу Лудогорец червените се разписаха след ъглов удар и срещу Арда (2 пъти), Локомотив София, Черно море и Славия. Това е най-силният компонент в представянето на армейците от началото на сезона, като те отбелязаха по този начин и 3 попадения в Лигата на конференциите.

Тибо Вион е лидер по асистенции в състава на ЦСКА с 4. Втори в тази класация е друг дефанзивен футболист – капитанът Матей с 3 голови подавания от началото на кампанията. Досега французинът асистира за попаденията на Гарсес срещу Арда от корнер, Назон срещу Берое и Кох срещу Славия и Юга срещу Лудогорец отново от ъглови удари.

ЦСКА не успя да запази суха мрежа в трети пореден двубой. Бусато вече е вадил топката от вратата си 7 пъти в 9 двубоя, а колегата му под рамката Димитър Евтимов – 1 в 2 мача. Досега армейците са запазили 5 сухи мрежи в 11 сблъсъка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ