Сензационно! Издирват мъжа на Славена Вътова за измами за над 1млн.лв., завлечените от него са дузина

славена вътова юлиан цолов

Мъжът на Славена Вътова – Юлиан Цолов, известен като „българския Вълк от Уолстрийт”, най-вероятно ще бъде арестуван заради измама на свой съдружник за стотици хиляди левове.

Жалба срещу него вече е подадена в полицията и прокуратурата, а покрай разплитането на аферата може да се окаже, че отклонените пари са милиони. Завлечените от него хора пък се множат непрекъснато.

Юлиан Цолов се оказа наистина голям крадец и измамник, както се говореше упорито в бизнес средите в последните години. Бившият затворник в САЩ е търсен под дърво и камък в София, след като се оказа, че е измамил една дузина хора през последните месеци. Арестуваният заради финансови измами и впоследствие лежал 4 години зад решетките в САЩ, където не може да се върне, тъй като има забрана и черен печат, се е оплел в лабиринт от кражби и лъжи. В момента Цолов е издирван за измами за над 1 милион лева, твърдят брилянтни източници на „Уикенд”.

Както е известно, Юлиан Цолов попадна в затвора, след като бе избягал от Ню Йорк в Испания, а след това натопи партньора си Ерик Бътлър за всяко едно обвинение към тях, като трябваше и да се лиши от всичките изкарани милиони и имоти, конфискувани от ФБР. През 2013 г. Цолов се прибира в България без една стотинка и гол като пушка. Той твърди, че е жертва на злощастно стечение на обстоятелствата. Тогава близки до него приятели му подават ръка, за да започне честен бизнес и да работи на чисто, въпреки етикета на крадец и затворник, който има. Е, вълкът козината си мени, но нрава не. Така и Юлиян Цолов успява да завлече приятели, познати и хора от бизнеса, създали си грешна представа за него – на находчив бизнесмен с лош късмет в Америка.

Градските легенди колко е богат достигат бързо до напористата и жадна за слава Славена Вътова.

„Мис България” 2006 се прицелва в „милионите” на Цолов, като вижда отлична възможност да си оправи живота и да живее в лукс. Историята на бъдещата светска двойка, която в момента официално е семейство, е повече от банална. Той я лъже, че е богат, а тя го лъже, че той е единствения мъж за нея. Любовният им романс стартира през 2014 г., като двамата първоначално обясняват на приятелите си, че се запознават същата година в столично заведение. Истината обаче е различа, както обявява самия Цолов пред близките си при една от поредните им раздели.

Ако се вярва на думите му, реалното запознанство с жена му Славена Вътова става в Милано, а не както се разказва по медиите от Мис България 2006. Случката, разказвана лично от Юлиян, е твърде пикантна, като последно той я споделя през април тази година, когато възлюбената му се впуска в афера с младия политолог Слави Василев, а той с разбито сърце стене: „Курва я взех, курва си тръгна”. Освен пред приятелите си, по негови твърдение това й го е казал и в очите. Но може ли да му се вярва и защо така говори?

Според разказите му, при запознанството им в италианската столица на модата героите са трима, а уикендът е бил доста натоварен за триото – Юлиян Цолов, Славена Вътова и Ерик Бътлър, съдружника на Цолов в САЩ. След второто им запознанство в родната столица, Цолов, който тогава е обвързан, споделя пред близък кръг приятели: „Видях се с тази, помните ли, за която ви разказвах преди, за случката в Милано с Ерик… Искам я!”. Той зарязва годеницата си и прави всичко възможно, за да впечатли миската, която няма нищо против да вкуси от луксозния живот.

Така Юлиан Цолов започва да впечатлява красавицата, водейки я по луксозни места и вили, но платени не от него, а от приятелите му. Двойката започва любовен романс, минавайки през най-шикозните места на планетата – Сент Тропе, Себт Бартс, Миконос, Лондон и др. Цолов е влюбен, а Вътова споделя пред приятелите си, че е хванала милиардера, който прави всичко за нея, но без да има ясна представа, че половинката и на практика живее на гърба на приятелите и съдружниците си.

Освен вилите, Юлиян Цолов използва смело фирмена кредитна карта изцяло за лични нужди при пътуване до английската столица, докато впечатлява бъдещата си съпруга, Славена Вътова в едно от първите им пътувания – плащания в ресторанти, таксита, закупуване на дрехи, пури, парфюми и др. – всичко за сметка на фирма, в която работи. Разбира се, че това се разбира моментално и „баровецът” е принуден да връща сумите над 8 месеца, за да възстанови изхарчените пари, но няма как да сподели на любимата си, че банковата му сметка е на нулата, тъй като ще бъде изхвърлен на улицата.

Как действа и каква е схемата на Юлиян Цолов?

Негови бивши съдружници описват начина му на правене на бизнес.
Тарикатът търси да се върти около хора с финансови възможности, с добра репутация, с много контакти в бизнес средите, като се опитва да стигне до възможно най-богатите. В лицето на половинката си Славена Вътова е намерил чудесен партньор, за да се вклинява сред хора с пари. Симулира висок стандарт на живот, безпределни финансови възможности, отлични бизнес контакти в цял свят, познания във финансовата сфера, дигиталния бизнес и електронна търговия.
Изключително сладкодумен, представя се за успешен бизнесмен, лъже че е собственик и/или съдружник в известни български компании. Реално обаче Юлиан Цолов е собственик само и единствено във собствената си фирма „Алтегис” ЕООД. Тя е регистрирана с капитал от 100 лв. и има един служител, самият той. Фирмата му е регистрирана на домашния адрес.

В личния му профил в Инстаграм можете да видите негови снимки от вили в скъпи курорти като Миконос, Форте дей Мар, яхти, частни самолети, скъпи ресторанти, пушене на дебели пури – все неща, показващи луксозен живот, но платени от негови познати и приятели, които са го поканили на гости, без да плати и стотинка.
„За съжаление, за да поддържа високия стандарт на живот, Юлиан Цолов започна да краде от съдружниците си. Схемите извършва през фирмата си „Алтегис”. Предлагайки да му се заплаща кеш (предпочита това) – за уж неща които върши той или фирмата му по сайтове на клиенти, а на практика ги вършат други хора. Иска пари на заем от всякакви хора – бизнесмени, програмисти и т.н. – трудно връща някои от тях, други получават само част от заема, който са дали”, разказва източник на „Уикенд”, ужилен с крупна сума от мъжа на Славена Вътова.

Реално Юлиан Цолов е горд ползвател на кредит на българска банка, с който е закупен апартамента му в центъра на София. Съдлъжник на кредита му е законната му съпруга Славена Вътова. Оказва се, че „милионера” няма никакви спестявания, плаща лизинг на автомобила на жена си, тъй като той самия няма и се вози с метрото, както в Ню Йорк, след като чупи дадения му от приятел „Мерцедес”. Ремонтът на потрошеното возило, който възлиза на около 6000 лева, естествено, не плаща, криейки се от майстора вече доста време.

Според източник на „Уикенд”, Юлиан Цолов е откраднал 660 000 лева от фирмата, с която работи през последните години като консултант на граждански договор.
Последната схема на мошеника е следната: той заблуждава клиенти, че работи по техните онлайн магазини. Реално работата се извършва друга фирма, пълна с програмисти, правеща онлайн магазини за много клиенти. Измамникът има договор като консултант с тази фирма, като основната му задача там е продажби – да привлича клиенти, но с времето измисля схемата, в която при подписване на договора с въпросната фирма, подлага и договор с неговата „Алтегис” ЕООД, копие или много близък до този с реалната фирма. Това става без знанието на компанията, която е изпратила офертата и реално работи по задачите на клиента.

Обяснението, което Юлиан Цолов дава при поднасянето на двата договора, звучи логично: „Ами ние така подписваме с две фирми, едната прави едни дейности, другата – други и т.н.”. Така започва да фактурира нищо неподозиращите клиенти и собственик на фирмата, която извършва услугата. Тази измама върви от август 2019 г. до септември тази година.
Един от клиентите обаче се усъмнява и подава сигнал към реалната фирма. Така Юлиян Цолов е разкрит и прави самопризнания за случилото се в офиса на фирмата. Сумата от кражби само по документи възлиза на стойност 643 000 лв. Крадецът признава, че дори е взел и шестцифрена сума в брой от клиенти. Това не е всичко, тъй като Цолов прави два опита и да открадне целия бизнес, като търси тайно клиент, за да продаде платформата (софтуера), след като открадне кода. В тази завера той дори се опитва да забърка и програмисти от компанията. Той го предлага за над 1 милион лева на клиенти, като обяснява, че ще отмъкне и персонала на фирмата, за която е консултант. Отказано му е и от двете места с обяснението, че това е кражба на интелектуална собственост и въпросните бизнесмени не желаят да бъдат замесени в подобни брутални измами. И двамата бизнесмени съобщават това на собственика на фирмата и са готови да дадат показания за това пред съда.

През това време се оказва, че негов близък приятел е излъган с 200 000 лева, тъй като му предлага да му направи мобилна апликация, защото бил експерт в тези неща. Измамата е разкрита след няколко месеца и се стигна до съд, където най-нагло Юлиан Цолов декларира, че не е взел нито един лев от въпросния човек, въпреки че преди това му обяснява как ще му върне парите.
След като е разкрит преди седмица, мъжа на Славена Вътона признава за кражбите си и в типичния си стил започна да се вайка, а ден по-късно започва да се пазари и да се опита да лъже други клиенти, че с партньора му са в конфликт, но всички служители са с него и ще бъдат зад него, тъй като без него нямало бизнес. Мъжкото му достойнство е толкова голямо, че след като реве пред приятеля си, който му подал ръка след кошмарните години в затвора, че го е излъгал и обяснявайки какъв глупак бил и най-добре би било да изчезне от лицето на земята, праща сексапилната си половинка да се опитва да му помогне в забърканата каша. Тя разбира, след като вижда документите, че мъжът й е лъжец. Дава си сметка, че с връщането си при него през лятото, попада за втори път в капана на съпруга си тарикат.
Юлиан Цолов пък изумява и семейството си със своята безскрупулност и нахалство, като се опитва да убеди майка си да продаде собствения си апартамент и да отиде да живее в по-малък, тъй като има нужда от пари, а тя нямала необходимост от толкова голямо жилище. Майка му, разбира се, не се съгласява с това нагло предложение и от няколко месеца не говори със собствения си син.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ