Знакова фигура в ГЕРБ подаде ръка на ДеБъ и закова Рашков: Той може да взриви парламента!

радомир чолаков

От първия ден казваме, че тази страна може да се упрaвлява с широки консенсуси носени от широко мнозинство. С „Демократична България“ нямаме противоречия по нито един въпрос. Те казаха че имат три изисквания – евроатлантически принципи, съдебна реформа, строга финансова политика. По всички тези позиции сме „За“. Нямаме предупреждения и задръжки да влезем в разговори с тях.

Това каза Радомир Чолаков от ГЕРБ в ефира на БНТ.

Влезем ли в темата за съдебната реформа тряба да се обърнем към цялата експертиза на научната област.

В тази система не трябва да се пристъпва рязко. Ако там търсим по-широка консултация можем да стигнем до добри резултати.

Защо трябва да започнем с КПКОНПИ? Най-лесният начин да се взриви парламента е някой да влезе и да каже Бойко Рашков шеф на КПКОНПИ.

90% от въпросите са безспорни между политическите сили. Ако започнем с тях и междувременно говорим за КПКОНПИ ще стигнем до решения, отбеляза Чолаков.

По думите му най-големият тест за бъдещия парламент е мнозинство за състав на ВСС.

Ако започнем да говорим за политики ще излезе и съставът на правителството. Но в момента парламентът е по-важен. Идеята на ГЕРБ е правителството да бъде родено от консенсусите на партиите по политиките, каза още той.

Бъдещият депутат от ГЕРБ е категоричен, че все още няма име за министър-председател.

Относно въпросът дали руският посланик Митрофанова трябва да бъде поканена на церемонията по откриване на 48-то Народно събрание, той смята, че Вежди Рашидов е изказал частно мнение.

Чолаков коментира и предложението на ГЕРБ украинският президент Зеленски да говори пред парламeнта.

Дължим на Украйна извинение. няма да забравя, когато външният министър Кулеба искаше да влезе в зала и да говори пред депутатите, но не му позволиха. Това не беше достойно. Ние дължим един жест заради тогавашната обида.

Едно изявление пред Народното събрание би бил чудесен жест, смята Чолаков.

Според него предстои да бъде обсъдена идеята за правителство на малцинството. Чолаков изрази и категорична позиция, че страната ни трябва да предостави оръжие на Украйна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ