Вижте колко милиона дава властта за оборудването на училищата в страната!

Ученици училище

26 лева ще излезе шкафчето на един ученик в класната стая. 2.8 млн.лв. от бюджета ще отидат за оборудване с шкафчета в класните стаи на 588 общински училища.

Това става ясно от Националната програма на Министерство на образованието, публикувана от правителството днес, в която пише, че за 111 000 ученически шкафчета ще бъдат похарчени 2.8 млн.лв..

Ако в една класна стая учат средно около 25 ученика, то стената с шкафчета в класна стая излиза средно 650 лева.

В шкафчетата учениците ще могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, както и екипи за физическо възпитание и лични вещи, уточняват още от правителствената информационна служба.

Общо 5 618 978 лева ще струва оборудването на училищата по Националната програма за съвременна образователна среда

Според нея общият брой на училищата в България по данни на националната статистика от април 2018 г. е 1969, от които 76 са частни.

83 общински училища ще получат 793 337 лева за оборудване на стаи в полуинтернатни групи за часовете по интереси. Финансира се закупуване на обзавеждане, консумативи и материали, книги и игри.

320 615 лева се отпускат за ремонт и оборудване на учебни кабинети за професионална подготовка и учебно-производствени бази на 8 училища, както и за осигуряване на учебни видеофилми и софтуерни продукти.

1 635 731 лева са за купуване на уреди, прибори, пособия, реактиви и други консумативи за обезпечаване на експерименталната работа по учебните предмети биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда в VII и в IX клас за 1879 общински училища.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ