Ефирът се взриви! Георги Любенов призова Костадинов да се извини, той го посече: Имаме принципи!

костадин костадинов

Огромната част от обществото одобрява това, което се случи на пресконференцията. Така коментира скандала с изгонените от пресконференцията му журналисти Костадин Костадинов в ефира на БНТ.

„Те не са ви колеги. Вие сте журналист и давате двете гледни точни. Преди мен беше човек, който има коренно различна гледна точка и вие му задавахте най-различни въпроси. Сега аз съм тук и на мен ще ми задавате различни въпроси“, обърна се Костадинов към Георги Любенов.

„От друга гледна точка медиите – „Капитал, „Дневник“, „Клуб Z”, те са чуждестранни агенти. Медиите не се избират, аз ходя във всички медии, но това не са медии“, каза още Костадинов.

Георги Любенов обаче го призова да се извини:

„Аз съм длъжен от името на журналистическата гилдия да се извините на тези, които сте обидили“, каза той.

Костадинов обаче остана непреклонен.

„Ние от „Възраждане“ имаме принципи и хигиена и морал на общуване. Няма как да стоим с едни хора, които манипулират. Не се подценявайте, вие сте четвъртата власт. Тези така наречени медии знаете ли с какво се занимават, усвояват огромни средства от „Америка за България“. Знаете ли, че има журналисти от тези медии, които пускат сигнал в прокуратурата, за това, че съм писал статия. Журналист пуска сигнал срещу политик“, разкри Костадинов.

В САЩ имат закон, подобен ще бъде внесен и в НС, закани се лидерът на „Възраждане“ и попита: „Защо в тези медии няма нито един материал, в които да се развенчава американската политика. Те трябва да се етикитират като американска позиция. Те не са медии, не са чужди агенти“, посочи той.

Костадинов се закани, че пак би постъпил по същия начин.

„Не само, че няма да се извиня, следващия път пак ще ги призова културно и възпитано да си тръгнат. Аз ги приемам като мои опоненти от Американското посолство. Защо излезе като лошо да се изгонят няколко американски журналисти, а се забраниха цели руски медии. Една от последните им лъжи беше в деня, в който направих пресконференцията. Няколко пъти казах, че ще прокарам американския закон, а после в заглавията пишеше: „Костадинов ще въвежда руския закон за медиите в България“. Те не са медия. Аз няма да ги забраня, дори в САЩ не е така. Просто ще има етикет. Ти си ги чети след това и аз ги чета, все пак трябва да знам какво мисли нашият опонент, а не да си заровя главата като щраус“, каза още политикът.

Той коментира и казуса с присъствието на руската посланичка Елеонора Митрофанова и посланика на Беларус Никита Лешуков на старта на 48-то НС.

„Аз съм сигурен, че дори и да ги поканим, те няма да дойдат, защото унижението е толкова голямо. Това ще е един жест на любезност, който няма да струва така, като да дойдат на старта на НС“, коментира Костадинов.

„Държавата ни умира. На 3 октомври след изборите излязоха данните от преброяването. Има села с един човек. Има цели области с население, колкото среден квартал на София. След 10 г. може да се окажем малцинство в собствената ни държава. На фона на това, че на няколко стотин километра от морската ни граница има война, и има политически сили, които искат да ни замесят в това, отвратен съм“, каза Костадинов и уточни, че не говори от името на целия български народ, а на четвърт милион българи, които са гласували за „Възраждане“.

Когато се взе решението от Митрофанова и от ГЕРБ и от ПП и ДБ се събраха и показаха, че има мнозинство. Информацията, с която разполагаме, вече има такова решение в Американското посолство. Затова и посланичката стои вече тук, макар че е избран неин наследник. Няма контакти между ГЕРБ и „Възраждане“, каза Костадинов.

Според него има решение в американското посолство за създаване на кабинет с участието на ГЕРБ, ПП, ДПС, „Демократична България“ и „Български възход“. Той акцентира, че важните теми за българите в момента са цените на ток, газ, храни, както и дали България ще се намеси във войната в Украйна. По думите му конфликтът ще се разгори още.

„Възраждане“ ще работи за запазване на българския лев, като за целта ще настояват за референдум по темата. Костадин Костадинов каза, че имат амбицията да преосноват и да управляват България.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ