Стефан Янев скочи на Киро заради руския посланик Митрофанова: Защо кабинетът Петков не я изгони?!

Стефан Янев

Доволен съм от резултатите на изборите, още повече, че сме партия, която участва за първи път в такъв вот. Това заяви пред БНТ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

Според него е добре „нещата в новия кабинет да се случат в първите два мандата“.

Той отбеляза, че се заражда едно стабилно евроатлантическо мнозинство, чрез което е възможно да има реализация в първия или втория мандат“ Третият мандат е антикризисен и до голяма степен винаги има тълкувания, че желанието на президента определя това дали да се състави правителство или да не се състави“.

Янев допълни: „Не мисля, че която и да е партия трябва да има декларативност за третия мандат. Не мисля, че от гледна точка, която има малък процент в парламента, ние можем да кажем – дайте ни мандата.

„Относно „Формулата за сдобряване“ не мисля, че тя трябва да дойде от най-малката партия, но тя минава през истинския евроатлантизъм“, коментира още Стефан Янев.

Според него без депутатите да са подали клетва, се предизвикват събития с поведение, което не е много точно“. Той даде за пример поведението спрямо руския посланик: „Беше ясно от самото начало – руският посланик няма място на това заседание. Кому беше нужна тази демонстрация. При условие, че въпросът беше така или иначе решен“.

„Защо се вкарва този дебат сега, при условие, че кабинетът „Петков“ можеше да изгони руския посланик?!“, попита той и допълни „Решение не се взима на базата на емоции“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ