Мика Зайков шамароса Киро и Асен: Не знаят какво е държава! Нека да управляват хора, които знаят как

Мика Зайкова

За експертно или програмно правителство се обяви икономистът Мика Зайкова, която доскоро беше най-възрастният депутат в парламента като част от ИТН.

„Нека застанат хора, които наистина знаят какво правят. Асенчо и Кирчо не знаят какво е държава, а искат да управляват. Има неща, които не се учат дори в американските университети”, добави тя.

Тя е песимист за шансовете новият парламент да просъществува, но се надява новите депутати да успеят да приемат бюджета за догодина и 22 необходими закона, за да дойдат парите от Плана за възстановяване и устойчивост.

Заради неразбирателствата между политическите партии, Зайкова очаква нови предсрочни избори около 2 февруари. „Само че тогава няма да отидат да гласуват и един милион”, предупреди тя в ефира на Нова.

Зайкова подчерта, че ръстът на цените на хранителните стоки от малката потребителска кошница е между 30 и 40%. Според нея около 70-80 на сто от хората няма да могат да посрещат сметките си за ток и вода



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ