Вицето на Радев хвърли бомбата: Надявам се на разум. За съжаление, партиите се готвят за нови избори!

payimage-503944

Вицепрезидентът Илияна Йотова каза, че политическите партии, които ще бъдат част от следващия парламент, не търсят диалог, а по-скоро се готвят за нови избори.

Според нея това ще задълбочи проблемите на хората и бизнеса, и ще увеличи недоверието в политическата класа. Йотова каза това в Сандански, където е гост на медицински форум, предаде БНР.

Важно е идната седмица парламентът да бъде конституиран и да заработи час по-скоро, а повече от наложително е да се намери парламентарно мнозинство, което да излъчи редовен кабинет, защото: „Чакат около 21-22 закона, без които няма да получим европейското финансиране. Това е голяма отговорност и тя е отговорност на новите народни представители. Затова се надявам на този разум“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, но уточни, че оптимизмът става все по-крехък от посланията, които излъчват политическите лидери:

„Но за съжаление, във вчерашния ден дискусиите, които виждам на най-високо ниво от председатели на парламентарни формации, не чух нито един от тях да каже:

„Ние искаме да управляваме с вас“. Всъщност, парламентарните партии ни оставиха впечатление на нас, българските граждани, че не желаят да правят правителство“.

Какъв е другият вариант и колко лош е той?

„В една демократична ситуация отиваме на избори, което би било най-лошият вариант, според мен. Служебният кабинет ще продължава да изпълнява задачите си така, както ги е правил досега, колкото и трудно да е това, но ако някой си мисли, че ще направи следващата си предизборна кампания на гърба на служебния кабинет, това означава, не това, че примерно е виновен президента или, че те са против служебния кабинет. Такива политици са срещу българския народ“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ