Любо Пенев: Разочарован съм, ако можех, щях да взема мерки – тази катафалка погребва труда ни

любо пенев

Наставникът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешното домакинство на „червените“ срещу Спартак (Варна). На нея Ел Голеадор се изказа изключително критично към системата ВАР, която нарече „катафалка, която погребва труда на футболисти, треньори и клубове“.

„Подхождаме сериозно и професионално. Няма значение срещу кого играем – дали ще е първи, втори или предпоследен. Трябва да поддържаме същата линия. Нищо не се е променило. Няма значение, че е по-назад. Това е съперник, който подобрява играта си. “Ще подходим сериозно. Дали ще има промени? Най-вероятно ще има промени”, каза Пенев.

“Нямам информация, че ми е поискано мнението. Караиванов да говори с БФС и да каже какво са решили или какво мислят да решат. Време е да питат клубовете, защото времето си върви и мачовете идват. Има отбори, които имат отложени мачове. Редно е да имаме някаква информация. Ако задават въпроси, трябва да го сторят възможно най-бързо. Има си програма. Трябва да се каже дали мачовете за Купата ще се изтеглят. Ако съвпаднат с дати за националния отбор, какво става? Аз лично не се притеснявам, но може да има отбори, които, ако им се вземат 1, 2, 3-ма национали могат да се почувстват ощетени. Имахме трима национали, могат да станат четири-пет. Нека това нещо да се реши по-бързичко. По възможност да се скъси тази дистанция, но да имаме яснота и информация по темата. Не участвам в изготвянето на календара“, допълни треньорът на ФК ЦСКА 1948 относно неяснотата кога ще се играят 1/16-а и 1/8-финалите от турнира за Купата.

“Ние не участваме. Не се знае, феновете могат да предпочетат да гледат мач от българското първенство, някой мач за Купата. Всеки отбор си има фенове. Това, че има Световно първенство, не значи, че всеки мач ще бъде интересен. Убеден съм, че много фенове няма да гледат много мачове от Световното първенство, а ще наблюдават избирателно”, изрази Любо Пенев мнението си дали трябва да се играят футболни срещи в България по време на световното първенство.

“Нито двойката ни за Купата е лека, нито предстоящия мач. В момента не мислим за мача със Севлиево. Чакаме да видим дали ще има скъсяване. Преди това имаме мачове, които да играем за първенство. Ще преполовим първенството. В момента сме на първа позиция, но това е временно класиране. Искаме да продължим тази линия. Играем добре, играем успешно“, върна се специалистът към родните сблъсъци.

“Има мачове, които не са малко. Наблюдавам една тенденция относно съдийството, включително и в последния мач, не само на нас, но и на доста отбори. Не знам какво се случва с ВАР. Има доста аномалии. Не взима адекватни решения. Тримата плюс четвъртия почти винаги изчакват решението на ВАР. Когато нямаше ВАР, се справяха по-добре. Толкова ли не можем да преценим ситуацията, толкова ли не сме подготвени да вземем точното решение и да няма нужда от ВАР. Няма как да има фал в центъра, съдията да е на четири метра и четвъртия да ми казва “той го е пропуснал”. Или не разбираш, или нарочно не отсъждаш. Леко се отклоних, защото това не се случва с нас, а и с много други отбори. Примери няма да давам, вие ги знаете кои са.

Трябва да сме по-подготвени, а не да не чакаме винаги тази вълшебна система ВАР. Каравана ли е, катафалка ли е, която погребва и заробва труда на всички тези футболисти, треньори и клубове. Много сериозна тема, за която не вземаме мерки. Ако можех, щях да взема мерки, но, за съжаление, не съм този орган, който трябва да вземе тези мерки.

За едни отбори ще натежи, а други ще бъдат много щастливи. Дай Боже да се промени. Не визирам нито един отбор. Базирам се на факти. Това е истината. Това е нещо, което пречи на развитието на българския футбол. И то много сериозно. Това са едни фалшиви успехи. Не бих бил доволен, ако по този начин се развиват срещите. Разочарован съм от начина, по който се случва. Мисля, че сме достатъчно големи, за да погледнем първо себе си и да кажем, че не сме свършили нещо както трябва“, завърши Любо Пенев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ