ГОРЕЩО! Атанасова изпече на шиш водещ на bTV с неудобен въпрос за ДБ, той се измъкна ловко

десислава атанасова

ГЕРБ е единствената партия с премиер Борисов, която направи промяна в Конституцията, в частта „Съдебна реформа“. Христо Иванов беше в това правителство. Правилата, по които е избран главният прокурор, са правилата на Христо Иванов.

Това заяви в ефира на bTV политикът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Само ДБ си лепи етикет на ревера, че ще правят такава реформа, но някой чел ли е предложенията им.

Междувременно Атанасова укори Ивайло Мирчев, който бе в студиото преди нея, отсичайки, че тотално не е наясно с международната и политическа обстановка.

„Логически издържано е все пак ГЕРБ и ДБ да са гръбнак на коалиция, защото тези две партии, заедно със СДС, са част от едно и също евроатлантическо семейство. Такава коалиция може да е политически и логически оправдано. Това е по-добре от управление с червени линии, които трябва да се прекрачват. Имаме еднаква позиции с ДБ за войната в Украйна, за диверсификация, публични финанси, еврозоната и т.н.“, каза тя.

По думите й обаче ДБ предпочита да управлява със своя антипод. Според нея и ПП са предимно лява партия заради политиките, които е направила за 8 месеца. Тя дори запита водещия Златимир Йочев кое според него е по-логично в тази ситуация.

Той обаче парира и отговори, че принципно редът в студиото е обратен и не иска да отговаря на подобни казуси, които трябва да се решават от политическите сили.

Атанасова отсече, че според нея единственият лозунг на ПП е просто да махнат Гешев.

„Борисов не управлява през последната повече от година. Сега по-добре ли са хората“, запита тя.

„Като махнаха Цацаров, какво стана? Сега няма корупция. Сега мишената е Гешев. Но какво? Ще спрат престъпленията ли? Няма да има пияни водачи зад волана ли“, запита тя.

Атанасова призна, че не вижда как може да има коалиция между ГЕРБ и „Възраждане“ заради прекалено различната идеалогия.

По думите й, ако зависи от ГЕРБ, правителство все пак ще има.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ