Страшен екшън! Опасен въоръжен мъж вдигна на крак полицията, насочи пистолет към съседа си и…

Полиция

Въоръжен мъж вдигна на крак в неделя полицията в Стражица. Той се барикадира в чужда вила, а малко по-късно беше задържан в центъра на града. Пострадали няма.

Около 16 часа във вилната зона на Стражица възниква спор между съседи, които се познават от години, съобщава Нова телевизия. Юристът Николай Ангелов, в чиято вила се случва всичко, вади пистолет на съседа си. Той обаче го взима и се барикадира в сградата.

Според кмета на Стражица Йордан Цонев спречкването между двамата е станало за количка с дърва. Оръжието все още се издирва.

Барикадиралият се твърди, че не го е взимал и не го е крил около вилата, в която се барикадира, уточнява bTV.

Екип от участъка в Стражица се запътва натам и с подкрепата на полицията от Горна Оряховица успяват за кратко да установят побягналия и да го задържат. 54- годишният мъж е психично болен. Той беше задържан много бързо. За да покаже къде все пак е хвърлил оръжието е доведен в района на вилата, в която се самонастанил. Това обаче не се случи и беше върнат в участъка в Стражица.

От прокуратурата казаха, че по случая е започнато досъдебно производство. Ако се докаже вината на 54-годишния мъж, не може да му бъде повдигнато обвинение, тъй като е психично болен. Единственото, което може да бъде направено, той да бъде въдворен в специализирано лечебно заведение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ