Скандално! Влади Горанов с шокиращи разкрития за побоища в Министерски съвет, предизвиквани от Киро

владислав горанов

Човек може да бъде полезен в политиката, без да е народен представител. Бил съм зам.-министър и министър. Щом съм във вашето студио, значи съществуват още механизми. Това заяви Владислав Горанов от ГЕРБ пред Нова тв.

„Правителство винаги има. Въпросът е дали ще е служебно или редовно. Редовно правителство в началото след изборите ми се струваше по-вероятно да има. Сега, като слушам куп заклинания, ми се струва, че трудно ще бъде съставено без ГЕРБ. Това явно не се разбира от другите партии в парламента. Заклеймяването със сигурност не е най-правилното“, обясни той.

„Защо само с „Възраждане“ и ДПС да можем? Стефан Янев също е в парламента. „Възраждане“ имат различна политика. Има много неща на ценностно ниво, които поставят под съмнение – членството в НАТО и ЕС. Сключихме споразумение със стратегическо партньорство със САЩ, увеличихме парите за отбрана. Газовият проект е страхотен проект, който ако спрем да наричаме „платен с данъците на българите“, ще сме прави. Една стотинка от данъци не е дадена за този проект. Трябва да сме честни“, каза Горанов.

Той заяви, че лично не би седнал на масата с преговори с ПП.

„Борисов понякога надскача дребните неща, но аз съм сигурен, че всички трябва да се смирят и докато това не се направи, нямаме аргументи да бъдем снизходителни. ПП твърдят, че могат да управляват сами. Предпочитат да управляват с наследниците на бившите комунистии и партии с тежко минало“, обясни Горанов.

„Това надлъгване кой ще е по-малко виновен, че няма да има правителство, няма смисъл. Нито средствата по европейските фондове, нито бюджета няма да бъде постигнат. Оправданието, че ще ходим на избори, не мога да го намеря. ДБ е естествен партньор на ГЕРБ. Неестествен партньор са националистите и левите. Нито една от партиите от Патриотичния фронт не поставяха под въпрос евроатлантизма. Военният министър настояваше за повече разходи за отбрана. Патриотизмът не означава промяна на курса“, каза бившият финансов министър.

„Не съм чувал разнопосочни сигнали. Росен Желязков е кандидатурата на ГЕРБ за председател на 28-ото НС. Всеки народен представител има право. Не познавам г-н Минчев. Изглежда интелигентен, от малкото уравновесени народни представители от ПП. Желязков го превъзхожда с опит, диалогичност, липса на натрупвания, които Минчев трябваше да изтърпи“, посочи той.

Владислав Горанов разкри, че е чувал за агресивни изблици от страна на Кирил Петков в министерски съвет.

„Разказвали са ми за много странни неща. Говори се за побоища в Министерски съвет. Политици са ми разказвали. Били са свързани с избухване на агресия от страна на министър Петков. Не знам дали е истина, но това са ми казвали“, разказа той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ