Война се разгаря в bTV и БНТ! Мариана Векилска взима хляба на Деси Стоянова

Мариана Векилска

Обученията по говорене пред хора, изглежда, са станали много модерни, защото вече трета тв водеща става лектор в такива курсове. След Ани Цолова и Деси Стоянова с бизнеса се заема и Мариана Векилска, писа „Уикенд”. Тя е приела да води 4-часов семинар на тема „Как да говорим уверено пред публика и да владеем разговора и себе си?”.

Който иска в продължение на 4 часа да слуша уроците на Мариана Векилска по правилно поведение и водене на разговор, трябва да извади 150 лева, да си купи билет за нейния семинар и желанието му ще бъде изпълнено. Звездата, която преди време изгря в Би Ти Ви, но в момента води „България в 60 минути” по БНТ, обещава да даде отговори на важни въпроси, свързани със „завладяващата риторика”. Обучението, което тя предлага, включва техники за привличане и задържане на вниманието, справяне с проблемни ситуации по време на презентация, тембър и интонация, практически упражнения за работа с гласа, техники за концентрация, общуване с недоволни колеги и партньори и др. Всичко това трябва да бъде преподадено и практически упражнено в рамките на 4 часа, като се очаква да има и почивки, макар че те не са предварително обявени в програмата на семинара. Доколко ще даде ефект върху курсистите, към момента не е ясно, но заявките са амбициозни.

Нещо подобно направи Деси Стоянова, която вече е имала две публични обучения в новооткритата си фирма, а планира и трето. Само че Мариана Векилска прави обученията си не през своя собствена фирма, а по покана на организация, която периодично организира различни семинари по „публична комуникация и висок лайфстайл”. Това означава, че водещата от БНТ не е определила сама цената от 150 лева, която трябва да се плати за срещата с нея. Тази сума е посочена от хората, които са я наели за водеща на семинара.

Деси Стоянова също предлага билети от 150 лева за своите обучения, но те са специални – със статус „ВИП” и включват, освен стандартните занимания, лична среща с лекторката. За тях търсенето е най-голямо, показва проверка на „Уикенд”. При предишните два семинара именно тези най-скъпи билети бяха изкупени най-бързо, същото стана и с третия, който ще се проведе през ноември. Деси обаче продава и обикновени пропуски за по 95 лева, а за студентите има намаления – цената за тях е 76 лева. При Мариана всички влизат с едни и същи билети – двойно по-скъпи от студентските на Стоянова. Дано парите да са оправдани.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ