ГЕРБ удариха по масата: Това ще е председателят на НС! Минчев е под него по качества

payimage-515541

Имаме кандидат. Той се казва Росен Желязков. Парламентарната практика е най-голямата партия да излъчи председател на Народното събрание. Качествата на г-н Желязков са по-високи от качествата на г-н Минчев.

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Делян Добрев от ГЕРБ.

Коментарът дойде след среща, организирана от БСП, на която парламентарно представените партии обсъдиха цените, доходите и Държавния бюджет. На нея не присъстваха представители на „Демократична България, „Възраждане“ и „Български възход“.

По предложение на ГЕРБ, в петък депутатите ще изслушат служебния финансов министър.

Росица Желева ще трябва да обясни какво е финансовото състояние на България, как ще приключи бюджетът за тази година и какви са вижданията на служебния кабинет за 2023 г.

„В нашата програма също се предвижда да продължат да се плащат компенсациите за бизнеса. Убеждението ни е, че трябва да се облегнем на бюджета за 2023 г. и мерките, които сме предприели през тази, да продължат и през следващата година“, посочи Кирил Ананиев от ГЕРБ.

По думите му, представителите на четирите парламентарни групи, които присъстваха на срещата, са се обединили около това, че предстоящата зима и следващата година ще са много по-тежки, отколкото тази.

„Като човек, който е наблюдавал процеса много години, такова тежко финансово състояние, в което се намира държавата, не е имало от 1997 г.

Не постигнахме съгласие по всички мерки, които предложиха отделните парламентарни групи, тъй като се формираха разходи и дефицити, които ще утежнят страшно много бюджета за следващата година.

Тук възниква въпросът за размера на дефицита и неговото финансиране.

Знаете какво е отношението на международните, а вече и на вътрешните пазари по отношение на емисиите, които се опитва да направи служебното правителство поради ред причини, които бяха пропуснати от последното редовно правителство в началото на тази година“, добави той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ