Смях в залата! Кирил Петков знаел какво искат българите: Ще работим за истинските проблеми!

кирил петков

От втората по големина партия в новия парламент „Продължаваме промяната“ на трибуната в парламента излезе Кирил Петков, който прави обръщение по повод новото 48-о Народно събрание.

Всички ние сме избрани с гласовете на гражданите и трябва да започнем да градим отново тази България, за която си мечтаем – всяка партия със своите визии и възможности. Този път, като конструктивна, предвидима опозиция, ще се водим от два принципа – да оправдаем доверието на нашите избиратели, като изпълним предизборните си обещания, да работим за решаване на истинските проблеми на българите.

Нашите обещания са в сферата на подпомагане на конкурентноспоособността на бизнеса, да няма корупция и течове в енергетиката, да има таван на цените на тока и газа. Ще подкрепим прага на регистрация по ДДС и да достигне до 160 хил.лв. Ще предложим повишаване на пенсиите с 20 на сто и МР3 да достигне 860 лв. ще подкрепим нова дефиниция за енергийна бедност, учителските заплати да са 125 процента от средната заплата, заплатата на лекарите – 2000 лв и на сестрите 1500 лв. Още днес ще внесем законопроекта за антикорупционна комисия – ще настояваме главния прокурор да бъде разследван от независим съдия. Ще продължим стъпките за влизане на България в Еврозоната през 2024 г, каза Кирил Петков.

Границите на всяка суверенна държава са неприкосновени, призоваваме Русия да прекрати незаконната окупация на Украйна, за да се възстанови мирът в Европа. За всички в залата, които се наричат евроатлантици, ще припомня, че няма как да си евроатлантик, ако не държиш на реформа на съдебната система и не държиш на премахване на корупцията по всичките етажи на властта, каза Петков.

Петков попита колко паметници на български царе виждаме, обикарйки центъра на София. Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири у нас, а реално прокарва чужди интереси, време е да оценим корените на българската история. Да направим така, че нашите деца да се гордеят с предците си. Да се справяме сами, без помощ от големия брат и въпреки великите сили, каза Петков.

Вярваме, че съединението прави силата, но обединение само с хора, които показват, че са готови да платят личната си цена за това мечтата на българите да се превърне в реалност. Време е да поставим точка на безкрайния политически преход и разговорът да се превърне в спазване на обещания, каза Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ