Куриоз: Бясна мацка с БМВ отнесе полицейска камера за скорост, заби 117 км/ч. Размина й се

камера

Дама с БМВ направо отнесе полицейската камера за скорост, като премина със 117 км/ч по път в пловдивското село Песнопой. Шофьорката превишила над два пъти разрешените 50 км/ч в населено място, в резултат на което последвала санкция – глоба в размер на 800 лв. и отнемане на книжката за 3 месеца. След акта последвало и наказателно постановление, пише Марица.

Жената зад волана на немското возило обжалвала санкцията. При извършената служебна проверка обаче съдът констатира, че допуснато съществено нарушение на процесуалните правила. Наказателното постановление било издадено след изтичане на предвидения за това едногодишен срок.

„Независимо, че актът е съставен в рамките на тримесечния срок, то изтичането на една година от извършване на нарушението е пречка за предприемане на процесуални действия по санкциониране на нарушителя“, мотивира се съдът за последвалата отмяна на санкцията за шофьорката. С решението си магистратите задължават МВР да поеме разноските по делото в размер на 300 лв.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ