Добрев звучно шамароса Василев: Докара до просешка тояга 1.5млн. души, а сега дава акъл през 5мин.

payimage-556379

Уникално шоу в Народното събрание! Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев сравни със земята доскорошния вицепремиер и министър на икономиката от кабинета „Петков“ – Асен Василев.

„Днес Народното събрание прилича на детска градина, защото една от партиите се тръшна да има председател и не им ли го дадем, готова е да предизвика конституционна криза, но не и да си оттегли кандидата;

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, който в последните месеци направи скандални разкрития за всевъзможни далавери по време на управлението на кабинета „Петков“

„Това инфантилно поведение от страна на „Продължаваме промянаат“ ме озадачава. От 15 дни те твърдят, че ще са опозиция. И от една страна уж са опозиция, а същевременно се борят за най-високия пост в държавата – председател на Народното събрание. Аз не разбирам какво искате последно – да сте опозиция или да сте управяващи? Ако искате да сте управляващи, излезте и го кажете и започнете преговори с останалите партии“, добави Добрев.

Той изрази недоумението си от това как е възможно партията, която има основен принос държавата да се намира в катастрофално положение, да проваля всички усилия да се сформира правителство, което да реши проблемите.

„Другата седмица служебният кабинет ще внесе проектозакон за бюджета за следващата година. Там, доколкото знаем, са заложени 6.8 процента дефицит. Знаете ли каков означава това? 15 милиарда дългове, от които 12 милиарда е новият дълг, и 3 милиарда – рефинансиране на стария дълг. Как може, при положение, че си провалил държавата и си я докарал до просешка тояга – 1.5 млн. души в България са под линията на бедността, г-н Василев, дето нямаше да има нито един. Помните ли какво обещахте? Хората не могат да си платат кошницата с хранителните продукти в магазините, заради далаверите ви във всяка една сфера. Вместо да кажете: „Вижте, не можахме, направихме много бели, опитайте да ги поправите, ние няма да ви пречим“, сега виждаме точно обратното – всички усилия само и само да се провали следващия кабинет и да се отиде на избори, благодарение на инфантилното поведение на „Промяната“.

След като Асен Василев взе думата, Делян Добрев окончателно му видя сметката:

„Човекът, който е виновен, дава акъл от тази трибуна! Човекът, който е персонално отговорен, че не изтегли кредит на 2%, а се изтегли на 5%. Човекът, който отново вкара посредниците в газа и се оскъпи с 30%. Става тук и дава акъл, стои тук на първия ред. Човекът, който лично ходи да лобира за „Лукойл“ и „Литаско“, през пет минути дава акъл, седи тук на първия ред. Колеги, управлението, което не построи и един метър магистрала, което не построи нито един тунел, което допусна 1.5 млн души да слязат под линията на бедност. Та това провалено управление се опитва за сетен път да провали България“, реплиликира Асен Василев Добрев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ