Ужасяващо! 11-годишен се покатери за селфи върху влак край Пловдив и се случи нещо страшно…

Селфи влак

11-годишно момче от Пловдивско е прието в УМБАЛ „Свети Георги“ с тежки изгаряния и е с опасност за живота. Тийнейджърът е предизвикал волтова дъга, след като се е качил върху товарен вагон на гарата в село Труд вчера следобед. Ученикът явно е искал да си направи екстремно селфи, но не преценил, че проводниците са доста ниско над вагоните, пише Трафикнюз.

Откаран е с линейка в болницата и е приет с над 65 % изгаряния в Клиниката по термични травми. Изгарянията по тялото му са доста тежки и лекарите се борят за живота му.

Уведомена е Районна прокуратура.

Момчето живее в многодетно семейство в селото, родителите му са безработни. Има 7 братя и сестри.

През 2016 година по същия сценарий пострада и пловдивски ученик на гара Филипово. Той също се качил за селфи върху жп композиция.

Националната компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) и Агенцията за закрила на детето с кампания в училищата започваха кампания срещу екстремната мода младежи да си правят селфи върху покрива на влак.

„Това е един проводник, но в него тече електрическа енергия, която е 25 хиляди волта. Два метра е безопасното разстояние, всяко приближаване под тези два метра до самия кабел и до конструкциите, които го държат е опасно от удар от волтовата дъга”, предупреди инж. Неделчо Спасов от Инспектората по безопасност към НКЖИ.

От Агенцията за закрила на детето и НКЖИ се опитват да убедят младежите, че рискът за живота в името на един кадър не е смелост, а безумна опасност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ