От ГЕРБ огласиха извънредна вест за битката за шеф на НС, отсвириха ,,Промяната“: Предлагате зрелища!

десислава атанасова

Нашето решение да оттеглим от следваща надпревара и номиниране на г-н Росен Желязков, което да е знак, че сме готови на компромиси и търсим решение. Това заяви Десислава Атанасова на извънреден брифинг.

Все още не е ясно по какви критерии да бъде избран председателят, след като критерия – събиране на мнозинство, за която и да е кандидатура в момента, не важи и никой не преодолява текстовете от Конституцията.

Както видяхте втората по големина оттегли кандидатурата си. Ние сме съгласни третата да номинира, най-възрастния, най-опитния, какъвто и да е подход, стига НС на България да започне своята дейност.

По втората тема поканата разчитаме времето да се търсят решения за хляба, а се предлагат зрелища. От нашата ПГ не е нужно да ходят в която и да е зала. В пленарна зала всеки може да изкаже и отстои публичната си позиция.

С решение на коалицията аз като председател на ПГ и моите заместници сме оторизирани да взимаме всякакви решения от името на нашата парламентарна група. Не считаме, че трябва да се води разговор някъде извън пленарната зала, където стоят гербът и знамето, и където звучи химнът и където всички положихме клетва“, посочи Атанасова.

„Изборите свършиха, хайде да не се държим все едно сме в кампания. Хората ни пратиха тук не кой е най-иновативен, нека свършим работа.

Най-лошият вариант е ние да преливаме от една кампания в друга. Хайде да се опитаме да свършим работа“, призова от своя страна Дончев.

От няколко месеца ние от ГЕРБ искаме разговори по приоритети. Ние предложихме контактна група, ние полагаме всякакви усилия, смятате ли, че това е отказ от дебат.

Това, че оттегляме кандидатурата на Желязков е достатъчен знак, че и ние правим крачка назад. Считаме, че председателите на всички групи да стигнем до единно решение. В момента тече председателски съвет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ