Вицето на Радев бясна: Обещанията на депутатите се изпариха! Служебният кабинет е готов да остане

йотова

За нас е най-важно днешният ден да завърши с избор на председател на Народното събрание, за да се спазят и текстовете на основния закон, но и защото фигурата на председателя на НС е изключително важна. Това е фигура, авторитет за цялата институция в една парламентарна република.И най-важното е, че по този начин ще деблокираме държавата и ще можем да заработим нормално като институции. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира във Велико Търново продължаващите опити за избор на първия сред депутатите, предава 24 часа.

Тя даде висока оценка за работата на служебния кабинет и посочи, че той ще остане колкото е необходимо. „Те заявиха своята готовност не един, а няколко варианта за бюджет да предложат на народните представители, за да бъде обсъдено как да бъдат защитени максимално интересите на българските граждани, само че няма пред кого да го направят“, каза Йотова. Допълни, че кабинетът на Гълъб Донев е готов и със законите по Плана за възстановяване, нещо, което се чака от българския бизнес и от цялото общество.

„Така че много разчитам днес да имаме име и да имаме титуляр. Моята надежда е тази фигура да бъде избрана и с едно стабилно мнозинство, което допълнително ще допринесе за авторитета на НС. Странно е, че чувам призиви да се избере едва ли не служебен председател на НС и, честно казано, моят политически опит не ми достига да разбера какво означава неполитическа фигура в най-политическия орган“, коментира вицепрезидентът. Вчера с Радев наблюдавали случващото се в парламента с голяма тревога и загриженост. „Чухме много речи, много думи, много обещания, но с действията след това сякаш думите се изпариха“ каза Илияна Йотова.

„Дано да преодолеем днешната криза. Да видим какви ще бъдат опитите за съставяне на парвителство. Те /служебният кабинет б.а./ ще си вършат работата съвестно така, както го правеха и до сега. Оттам нататък ще следваме конституцията и законите.
Дано да има и стабилно правителство. Не е добре в условията, в които живеем, когато не знаем какво точно очакваме тази зима, да се работи без народно представителство и без закони. Може да се наложи да се вземат спешни решения.Трябва да има парламент и стабилно мнозинство“, завърши Илияна Йотова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ