Жега в ефир! Костадинов и водещи на Нова се хванаха за гушите, Николаев го закова

костадин костадинов

Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Мира Иванова се опълчи на Костадин Костадинов за гоненето на медии. На няколко пъти в интервю с лидера на „Възраждане“ тя подчерта, че изгонените от лидера на „Възраждане“ медии от пресконференцията в БТА са нейни колеги, не го каза, но намекна, че това не е правилно.

Костадинов ѝ отговори, че Нова телевизия е българска медия и не е финансирана от Американското посолство. Иванова изрично попита и къде в американския закон за чуждестранните агенти пише при какви условия се гонят медии от политици.

Костадинов неколкократно обеща „Възраждане“ да внесе законопроект в парламента, който да се опира именно на закона за чуждестранните агенти в САЩ.

Лидерът на „Възраждане“ каза, че това вече е сторено, а на въпроса на Иванова не отговори конкретно, като изтъкна, че той четял всякакви медии, за да се информира „за пропагандата“.

Колегата на Иванова – Виктор Николаев, попита Костадинов и защо ползва американската платформа Facebook, след като не вижда САЩ като нещо добро.

Лидерът на „Възраждане“ контрира: защо американците ползвали българското изобретение компютър.

Николаев отвърна с въпрос – а Вие защо не ползвате компютъра на Джон Атанасов, не съвременните?

Джон Атанасов е роден в САЩ, баща му е българин, а майка му – ирландка. Счита се за „баща на компютъра“, но това е често поставяно под въпрос например заради работата на Алън Тюринг – човекът, благодарение на който през Втората световна война Великобритания успява да пробие германската шифрова машина „Енигма“.

Именно Тюринг формира концепциите за алгоритъм и изчислимост, а работата на Атанасов е насочена към намиране на лесен начин за решаване на диференциални уравнения.

Атанасов, заедно с Клифърд Бери, създават прототип на машина, която превръща десетичните числа в двоични, извършва аритметични операции, използва логически изрази и записва междинните резултати в регенеративна памет.

Но принципите на функциониране на съвременните компютри са дефинирани от Курт Гьодел, Алонзо Чърч и Алън Тюринг в периода 1930 – 1936 г. и са в основата на теорията на изчислимостта. През 1932 – 1933 г. Алонзо Чърч и Стивън Клини дефинират функционалното програмиране.

През 1934 г. Алън Тюринг дефинира динамичното програмиране. Тези две дефиниции всъщност създават рамката на съвременната програма.

Затова и Джон Атанасов има признание за изключителен косвен, а не пряк принос при създаването на съвременния компютър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ