,,Синя“ България изтръпна! Шеф на Левски с притеснителни новини: Разполагаме с броени дни

Ивайло Ивков Левски

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков участва в пресконференцията по откриването на третата кампания „Аз съм Левски“. Той направи притеснено изказване, че клубът не е спасен, бързо може да тръгне назад и разполага с броени дни, за да постигне споразумение за погасяване на задължения, наследени от предишното разточително управление на „сините“.

„Откриваме третата поред кампания „Аз съм Левски“. Измина точно година от старта на предходната кампания, която се увенча с добър успех. Това съвпадна и с началото на моята работа като изпълнителен директор на клуба. Година, изпълнена с огромни предизвикателства и през която свършихме много. Това е очевидно, без да навлизаме в детайли. Говоря и в спортно-технически аспект, и за надграждането в административен и финансов план. В същото време, поради тежкото наследство, което заварихме, клубът все още не може да се каже, че е напълно спасен“, заяви изпълнителният директор на Левски.

„Затова с апел към всички левскари, искам да кажа, че тази кампания ще бъде тест за несломимостта на левскарския дух. Наред с другите ни инициативи, трябва да направим решителни крачки за финансовото спасение и стабилизиране на клуба. Тази кампания ще бъде и вот на доверие как се е управлявал клубът през последната година. Кампанията ще бъде насочена в услуга на притежателите на членски карти, благодарение на новите ни партньорства. Искам да благодаря и на утвърдените ни партньори. През последната година показваме, че при правилно управление този клуб може да се самоиздържа в един момент – нека да направим още една крачка, клубът има нужда от своя най-голям капитал – своите привърженици“, допълни Ивков.

„Резултатите говорят сами по себе си. Ние надградихме много, нашият клубен магазин печели повече от всякога. Стадионът отново се напълни – средна посещаемост 12 000 зрители на нашите мачове. В първата година с членските карти тази цифра не е стояла на дневен ред. Освен това обиколките в България, “Левски на левскарите”, много разнообразихме елементите. През втората година финансовият резултат е същият като първата – макар и намален броят на картите, даваме по-малко като разход за продуктите, хората знаят това“, отчете юристът.

„Създаде се едно измамно впечатление, че Левски вече е спасен финансово, въпреки че ми искаше да се изпъча пред вас и да кажа обратното. Левски е в период, в който може бързо да тръгне назад. Призовавам хората да не губят своя отдаденост на клуба. Нямаме теми табу, готов съм да отговарям за всяка похарчена стотинка през тази година. Преди една година сложихме край на разточителните сделки – както за играчи, така и други в клуба. Дадени интервюта рисуваха светло бъдеще, което също доведе до заблуда. Клубът изобщо не е спасен, алармирам за това. Погасихме належащите задължения. Разполагаме с броени дни да постигнем нови договорености и да започнем да обслужваме тежкото наследство, говоря за разточително управление през последните повече от десет години, казвам го най-отговорно. Каквото постигнем, това е. Скоро ще разберем какво става с „Юнайтед Груп“. Те имаха ясна декларация“, завърши Иво Ивков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ