Свалите картите на масата! Знакова фигура от ГЕРБ разкри кого ще подкрепят при третото гласуване за председател

Даниел Митов

Ако се води дебат в парламента, той се води в пленарна зала. Борисов е лидер на партията, в парламента си имаме председател на парламентарната група, легитимността е пълна. Така че изобщо няма никаква причина да има лидерска среща. Това заяви пред Нова телевизия Даниел Митов от ГЕРБ.

„Ние не сме се оплели в триумфализъм, търсим диалог, отказахме се от нашия кандидат. Търсим как да се сложат основите на някакви принципни положения, около които партиите да разговарят. Това по някаква причина ПП го наричат „задкулисие“, коментира още той.

„За имена ще говорим в зала, за имена ще говорим на председателски съвет. Какви са тези „критерии“, за които говорят Промяната?! Проблемът не е в правилата. Проблемът е, че трябва да намерим някой избираем, около когото можем да се обединим всички“, отбеляза Митов.

„Другото нещо, което чувам и което честно казано ме изумява, е терминът „безпринципна диалогичност“, което ме вбесява заради безсмислието на тази фраза“, допълни той.

Митов заяви емоционално: „ПП ни наричат „безпринципни“, „талибани“, че разговаряме само със себе си пред огледалото и всичко друго е „задкулисие“ и „мафия“. Защо лицемерничат?!“.

Запитан за кого ще гласуват днес, той заяви: „Не знам дали господин Цонев ще бъде предложен пак. Той евентуално може да получи такава подкрепа на базата на разговорите, които се водят на председателски съвет. Така сме преценили“.

„Днес ще започнем онзи разговор, който приключихме снощи. Ще търсим възможности, принципи, около които да изберем председател. Вчера този разговор тръгна и трябва да се придържаме към традициите на парламентаризма. Хората очакват от нас да си говорим, не да се обичаме. Имам усещането, че в момента ПП имат желание да се ходи на нови избори, защото тяхното поведение е точно такова. И другото ми усещане е, че блокират работата на парламента, за да не може да тръгне гласуване по Украйна“, заяви Даниел Митов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ