Асен Василев се оцъкли! Любомир Каримански му надяна въжето, съди го за 30 000лв.

асен василев

Любомир Каримански съди Асен Василев за 30 000 лева, предава ПИК.

Известната адвокатка и член на Висшия адвокатски съвет Валя Гигова е защитник на бившия народен представител от „Има такъв народ“ Любомир Каримански в дело за клевета срещу бившия вицепремиер и министър на финансите Асен Василев заради неговото изявление пред Дарик радио: „Той е сложил подписа си под документ, с който 1 милион лева на вложител на банката, на която той е бил изпълнителен директор, са откраднати“.

През цялата предизборна кампания и в първите дни на 48-я парламент, факторите в „Продължаваме промяната“ се бият в гърдите, че през декември 2021 г. са създали невъзможна коалиция, а опозицията е свалила на 23 юни 2022 г. работещо правителство. Всъщност, крехката конструкция, създадена в столичен мол- уж пред очите на всички – се разтресе още на 4-я месец. Върналият се на екрана на собствената си телевизия Слави Трифонов започна да открехва епизоди от сериала на задкулисието.

В началото на април 2022 г. се развихриха ожесточени спорове между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“, заради номинацията на коалицията за управител на БНБ. От „Продължаваме промяната“ първо предложиха, а после оттеглиха Андрей Гюров, но също така заявиха, че няма да подкрепят Любомир Каримански, поради съмнения в професионалната му кариера.

Както се видя, това се превръща в коронния номер на „Продължаваме промяната”: на 7 октомври обявиха, че ще са опозиция и няма да издигнат кандидат за председател на 48-я парламент, после номинираха Никола Минчев, часове по-късно го оттеглиха.

На предсрочния вот на 2 октомври, Любомир Каримански постигна резултат от 7% в Плевен, но след като ИТН не влезе в парламента, той стана съветник на служебния министър на финансите Росица Велкова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ